... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, March 17, 2010

Apa kejadahnye.. kkekekekekeke...

Apa kejadah bangun-bagun je terus gi melapak kat shopping complex. Dah la bangun pon tengah hari. Member call suruh bangun sebab nak buat study group pon gi tido balik. Buruk tul prangai. Dah tu kat shopping complex dok rayau2 buat tawaf 7-8 rounds, sambil2 buang duit. Hehehhehehe.. Cam remaja takde wawasan hidup je rasa hidup aku hari ni.

Ni saja je tulis blog sambil member sebelah ni tengok2 pasal VT & VF. Aku pon patutnye join skali. Hehehehe.. Jap lagi aku sambung apa jadi hari ni. Memang best... bagi aku la.
Ciao.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Back.
1. Okay, mula2 sampai kat Chaddy I had no idea where to go or what to buy. My original intention was to actually get some milk & sayur2, konon-konon nak masak mee rebus. Dah 2,3 hari dah asik teringin je, now dah datang seru nak masak so baik get everything kan. Its the VIP night today, meaning special offers & shows around until midnight. Tapi manusia dah start penuh dah, baik aku cepat-cepat do all my errands sebelum aku tersesak nafas coz ramai org.

2. Terus je jalan ke hujung belah sana, tanpa tujuan. Lepas beli sour plum bubble tea (my favourite), patah balik hujung sini konon-konon nak tengok interactive information board, konon-konon tersesat. Lama aku dok usha board tu click sana-sini cari idea nak gi mana. Last last ended up cari Body Shop. Oh, di hujung sana. Jalan lagi ke hujung sana. Nak tau apa aku sambar? Ni dia... some more brushes for my make ups :P Suka coz sumernye synthetic bristles so takde la ragu-ragu lagi. Batangnye besar-besar, sedap di pegang :))
3. Disebabkan kedai Body Shop tu menghala ke arah sana, maka aku teruskan lagi. Dan 'ter'singgah ke kedai ni & 'ter'sambar sepasang kasut kerja yg baru, well, some of my old kasut kerja dah kopak.. ntah ngapa taste aku this season ialah gaya org2 tua. I've alwiz liked maryjanes tho. Ni la dia, in navy blue. Hubby still kata ni kurang menarik. Aku rasa ni menarik lagi daripada the red maryjanes that i bought last week. Hmm.. mebbie di mata dia selipar jepun yg dah koyak rabak tu cantik lagi daripada mana2 kasut pompuan :D
4. Okay, this time aku berpatah balik ke hujung sana menuju ke parking lot utk isi barang2 yg dah beli tadi kat dlm kereta. Tak larat nak angkat coz berat, plus dpt satu weekender free skali dgn beli kasut tadi, tak sangka. Aku parking kat area David Jones, my new favourite parking area- terang, bersih, safe, banyak parking spots.

5. Now dah sampai Myer, so ingat nak gi belikan hubby his skincare stuff coz seingat aku masih dlm time offer ni. Singgah jap ke men's department. Ingat nak belikan hubby some winter cardigans or vest or jumper. Tapi sumer pon mahal lagi. Sempat la sambar some T-shirts for him. Pas tu bila sampai kat tpt skincare, rupenye dah abis offer. Maka aku pon gi la rayau2 tempat perfumes, lady's make-ups, colours, etc. Lama jugak la test itu ini, saja je. Ada jumpa this blusher brush yg batangye lagi besar dari yg aku beli tadi & lagi best.. hmmm, lain kali la nampak gayanye. Dah beli tadi tu. Until Dr. H. called suruh balik.. its time to study.. hehehehhehe..

6. Maka aku pon tergopoh-gapah la gi berpatah balik ke hujung dunia sana nak beli milk & some vegies before balik. Ye la, kalau beli milk awal2 kang rosak plak kang. Then angkat la beg shopping yg berat tu balik ke parking lot yg jauh nun. Letih beb.

Study la sket2 pasal VT/ VF tu. Memang our target at this point is to cover as many life-&-death conditions that all docs should know, kalau tak sesia je jadi doctor. Our approach is all holistic approach which will cover physio-patho-anat-pharm. Cita-cita besar tu :D
Tak jadi nak masak mee rebus coz YL ajak kami dinner rumah dia, sambil2 tengok Cold Case.

Oh ye, got the parcel from my parents, with the help of a family fren yg bercuti di Gold Coast.
Hmm... I wonder kotak kasut sapa ni ye..Seronok dok atas carpet kat lounge sambil bukak parcel ni. Cam budak kecik dapat hadiah. Ada some my Skin Food stuff, the rest hubby's stuff. Hubby was super thrilled when I showed him the parcel. Aku lagi la seronok.... Yaaahoooooo.... seronok sangat. Love u guys lots.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...