... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, March 07, 2010

Wizard of Ozzie

Got myself 2 pairs of shoes from Myer while waiting for hubby to habis his international video conference. Nak tau conference kat mana? Kat Westfield Doncaster.. (lama gila tak pegi) Hmm... memang cari nahas laaaa kan. Konon-konon nak study, while waiting. Bijak betul idea (idea sapa lagi.. aku la tu) Hehehehhe.. Well, kasut kerja je pon. 1 pair of grey velvety flat pumps, Liberty, from Sandler, takde la lawa mana, tapi rupa dia decent & they r comfy. Malas nak buboh gambar sini.
The other pair tu la dia dlm gambar ni.. 1" mary janes, Ego, Hush Puppies. Hubby says, "They are the ugliest shoes I've ever seen!" Huh?... Memang hodoh pon. Kaler dia merah gelap, cam clotted blood. Blunted front. Terasa cam kasut Dorothy dlm Wizard of Oz. Aku sendiri tengok pon rasa nak gelak, sambil membayangkan diri sendiri disgusted by ulat-ulat..
Tu la kasut baru aku. Serious hodoh. Hahhahahha.. hodoh utk org muda cam aku ni la... Aku la tu, the Wizard of Ozzie =P
My new pair of Mary Janes,
Ego from Hush Puppies.
Oh well.. they are sooo comfy, that's what matters. to get stilettos or pointy heels untuk kerja kat spital, I dont think its quite practical... by the end of the day wearing them, u'll get ischaemic feet for sure..

Selain daripada shoes, I also bought a few make up items... again, in my ongoing quest for the right make ups... for work.. =P Ye la, nak gi kerja kena la look proper. Mekap gi jalan2 tu lain cerita, more exciting. Kang pakai kaler ntah apa2 kang, tersedak semua org. Hehehe.. lagipon aku tak nak la rupa cam nurses kat situ kan.. mekap diorang.. ya ampun!! Malas nak boh gambar my make up purchase yet. Aku blom lagi guna sumer2 tu.. yg hari tu beli pon belom abis try lagi. Dah puas hati nanti aku bubuh review sini. Semangat nak gi kerja ni.. hahahhaha... mekap nyer pasal =P

Ye ni la kerja aku kalau time frust. Entah apa-apa ntah. Impulsive purchasing.
Well, aku ni takde la menonggeng mana.. tapi frust la jugak dgn peristiwa semalam tu. I am really sad looking at my dear baby. Abis lekuk sana-sini. Macam rupa golf ball. Sedih gilaaaaa! Everyone knows that aku ni terlebih sensitive when it comes to my car. Ye la.. with all the things that I've gone thru with my car, how could I not be sensitive.. huhuhu.. terasa nak gi hantar workshop & change the whole bumbung & bonet tu. Kereta tu nampak huduh cam beaten up car. Tak tau la if my insurance covers for natural disaster or not. Aku pelik how come hubby tak stress pon. Dia cakap as long as we are safe. True, true.. My car bukannye damaged functionally pon... just cosmetic je.. and again its all about appearance.. nak repair, uish.. melayang la $$$ aku, sini bukan cam kat M'sia, sini mahal melampau, bleh jual kaki tangan. Huhuhu.. and I cant afford to not have a car right now.. or ever. Tak sanggup nak go thru all the turmoil of sending my car to a workshop and all that.. abih tu camne?
Kesian my baby.. :((

Oh, bukan tu je aku stressing out ni. Went out to Dr. SM b'day dinner on Chappel Street. Benci aku with the crowd. The only ppl that we talked to ialah Dr. RN & the least favourite Dr. T, selain dp the couple themselves. Yang lain tu.. sheessshhh... snobs & racists! They totally ignored me & hubby, as well as Dr. T & Dr RN. The whole night memang awkward gila. Benci aku dgn doktor2 yg berlagak nak mampos cam gitu. Cam bagus je.. Ok, fine, I am different, but apsal treat hubby cam tu jugak? He's an Aussie guy cam diorang gak, who speaks & dress & culturally much like Aussies, not any different coz diorang pon bukannye Aussie whites pon. Kurang ajar betul. Kesian hubby. Aku malu dgn species doctors cam gini. Aku ingat corporate people je yg hampas cam gini, maklum la, diorang kan konon-konon authoritative & important to the country's economy & fate. Tapi.. ada gak docs cam gini. Well, to be fair, u get these kind of people from every walk of life. The thing is, Dr. SM & Dr. RN are the nicest people ever. Half of the crowd that we used to hang out with were not there coz of exams, interstate, etc. This time it was the new crowd that Dr. SM has known all through out her career... alas, the people are such snobs! Benci gila.

Hari ni panas kejap di pagi hari.. then, mendung & hujan lebat lagi. Seb baik tak hail strom again. Semalam bergegar rumah disebabkan hujan batu tu. And, I am constantly tired since kena URTI ni, asik tido around 4-5hours every night then tido again 2,3 kali during the day. Setiap kali bangun sure sakit badan.

Oh ye, lepas shopping tadi, went straight to rumah K.Y. She's preggie 17wks now, and happy. Married again, got a new super mahal house in Lower Templestowe (a suburb well known for wealthy people). Hmm.. hmm... I better not say anything.. all I can say is, hidup ni biarlah diberkatiNya... I'm not gonna preach anything, everyone has a choice here.. and aku dah try, kini aku cuma mampu berdoa saja...

Esok ialah labour day here. Most people cuti & aku plak kerja arvo shift.. huhuhu.. hopefully takde org datang ED today coz of long holiday & today will go smoothly.
Yang penting mintak-mintak la esok panas sket.. baju-baju tu dah 2 hari dah berjemur kat luar tu...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...