... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, March 31, 2010

Last day of the 2010's 1st quarter

Hari ni ialah hari terakhir dalam bulan March, jugak hari terakhir dlm suku pertama tahun ini.
Lets look back what I've achieved so far.

Health: I'm glad that I'm working on this more than what I have done in the past 2 years. Also glad that hubby is joining me more in terms of exercise & eating healthy. Dalam hal tido plak, my sleeping pattern is always random, simply coz I'm back in ED. In Jan, was still working in Psych, therefore tido sentiasa regular even tho tak semestinye cukup. Now walaupon random, aku akan cuba utk dapatkan tidor yg cukup. Hubby plak lagi suka ngadap comp dia daripada tido awal/cukup.
Oh ye, aku harap aku lebih tahan dgn extreme weather e.g. panas terik/ sejuk terlampau this year.

Beauty: this is an ever going journey. Beberapa alatan yg aku tambah dlm rutin harian/kuar jalan: primers, foundation brush, new blusher, new eye colours, new foundations, re-stocking lip colours. Walaupon aku tak guna semuanye setiap kali nak gi kerja/ keluar, tapi I just realized that these things are important in different occasions. Seronok dpt main2 make ups. In the skin care department, I have started using my new sets of Skin Food products yg dpt hari tu. Best sangat. Jerawats seem to tame down a little bit & I'm happy. Tak sabar nak balik M'sia to borong lagi. My aim next will be some BB Cream from Korea, including from Skin Food tapi Skin Food punye kena tunggu balik M'sia baru bleh borong. Tapi otherwise, bleh cuba singgah this Korean beauty store kat Box Hill Centro bila ada masa. Lama dah nak singgah, tapi slalu aku gi melencong ke pasar coz terlebih excited tengok makanan segar yg banyak2 kat sana.

Work: I'm happier with my work if to compare with working on the ward before this rotation. Walaupon random hours, random stuff seen at work, tapi aku suka & I think I'm ready to embark on a journey of an ED trainee. I kno this is one of the hardest specialties in medicine, tapi aku suka. Banyak je menda menyakitkan hati kadang2, tapi bila fikirkan aku tak sanggup hidup dgn the bloody pager, clinics, monotonous jobs & lack of variety, on-calls, ward jobs, nurses on the ward, busy life, continuous care + follow ups, high medical indemnity, etc. aku lagi sanggup kerja kat ED & happy. Aku pon lebih byk study during my days off if to compare with last year, walaupon kadang2 aku suka buat rounds on the net than study. Just in case nak amik exam this year or March next year. Tapi at the same time, I wanna keep my choices open, coz aku still minat physics + maths + stuff, terasa cam minat nak amik radiology or study aeronautical or yg sekaum dgnnye, or amik medical admin. Wah, macam2 aku minat. Some people say that this is the beauty of doing ED; I can do locum, I can study, I can do business, I can work in some other areas, at the same time I still haf my life with my family.

Social: I've noticed it has kinda slowed down a little bit since I started ED, tapi byk jugak jumpa member2 docs mostly utk study group. Also slowing down coz aku byk off during weekdays if to compare with last rotation, so kurang kuar jumpa member2 dan jugak dgn hubby. Tapi during weekdays aku byk study & selesaikan hal2 bookkeeping ni. All in all, I'm just glad that I'm in Melbourne, rather than in the Whoop Whoop.

For the next quarter (April-June):
- Azam: study lebih sket, tingkatkan senaman/healthy food/rehat yg cukup/fikiran yg tenang bukan je utk kesihatan tapi jugak utk kulit aku :D, hidup lebih teratur & tak nak malas :D Autumn is leading up to winter, so aku kena lebih berhati2 coz every single year this kinda weather doesnt agree with me much & I hate being sick.
- Kena ingat utk change the time setting coz weekends ni daylight saving abis. Yeah, while the rest of the world dah start diorangnyer daylight saving/abis end of last week, Victoria has to be different than the rest of the world.. apa kejadah.

Ni dah hari ke-3 aku cuti from work coz of kurang sehat, kadang2 rindu gak nak gi kerja. Dah hari ke-3 jugak aku kurang study coz takleh nak pay attention to study. Made a few fon calls inquiring about my fon + kereta. Harap2 thse settle soon. Dah sakit dah otak aku asik fikir pasal diorang ni.

Oh well, esok kena gi kerja lah. In the meantime kena la sambung study. Esok2 bila ada masa aku citer pasal last week's stuff.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...