... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, March 12, 2010

Survey

Ni la kerja aku time bosan2 ni. Patutnye takde istilah bosan ni, coz aku sememangnye byk kerja nak buat.. study, laundry, kemas2, shopping, kuar jalan2, senaman, etc.
Hari ni seriously takde mood. Ingat nak gi lepak rumah member mana2, tapi ye la, kang orang tu nyampah plak, balik-balik muka ni balik-balik muka ni. Lagipon tak nak la nyusahkan orang. Memang terasa jugak la bila nampak dari riak wajah & body language orang tu kasi signal that u r unwanted there... like wat I alwiz do to those unwanted cases & nurses kat ED.

Abis seround aku pusing kat internet, ni terperasan member kasi tag suruh aku buat. Thanks Ms. S.

1. Favorite breakfast: mesti la nasi lemak & kuih2, tapi sini takde gerai tepi jalan jual nasi lemak or kuih-kuih melayu. Maka aku suka hash browns, grilled tomato with cheese, mee hoon sup, Cheerios, jagung dalam tin, etc.

2. The movie I’ve watched most number of: kalau kat TV rasanye Back To The Future series, kalau kat computer rasanye Sleepy Hollow (sampai skang aku tak paham cerita tu =P)

3. Least favorite subject in school: bahasa Arab & sains.

4. Spend my leisure time: buat rounds kat internet, lepak2 kat shopping mall buang masa, walking around the neighbourhood, lepak kat beach.

5. Worst smell: bau mayat DOA! Seriously nuthing worst than this lah.. terbantut niat aku nak buat forensic medicine.. sapa-sapa yg dah bau ni sure bleh tahan semua jenis bau busuks.

6. If I could have any car in the world, what would it be? Bugatti Veyron

7. Favorite household chore: kemas dapur, basuh & jemur laundry. IRONING.

8. When I was a kid I dreamt of becoming a: happy adult.

9. Favorite color/s: all colours in life.

10. Favorite performer(s): good dancers, swimmers, divers, gymnasts.

11. If I could repeat college I’d take: engineering, some business admin courses, education.

12. 3 things I can’t forget before going to class: hospital ID, stethoscope, pens.

13. First thing I’ll buy with my first salary: already bought 2 pairs of work shoes, beberapa tahun yg lalu.

14. I’d like to be remembered as: a normal warm & happy person.

15. If a book was made into a movie, would you still bother to read the book? depends, cuba buat movie pasal Basic Pathology by Robbins, Human Physiology by Sherwood, Fundamentals of Obs & Gynae, Apley's Orthopaedics & Fractures, etc.. sure aku baca berulang-ulangkali :P.

16. Specialty in cooking: mungkin hanyalah chicken soup & laksa kedah.

17. Present crush(es): hubby, diri sendiri, family, dan lain-lain lagi.. hehehhehehe...

18. Favorite hangout: kalau dalam rumah, mestilah atas couch best tu. kalau luar rumah.. tepi beach & shopping mall.

19. Best place to shop: kat Malaysia, kat U.S., kat Japan.

20. Do you like to watch plays? depends.

21. Favorite place in the house: bilik tido.

22. Best gift ever received: holiday kat Tioman Island for honeymoon & a large cookie cake that I bought myself for my birthday last year.

23. Weirdest gift ever received: hadiah kawin dalam sampul angpau.. beberapa belas ringgit dan beberapa posen.

24. Gift that you want to receive as of this moment: island holiday package.. preferably Maldives or Fiji or Bora-bora or Mauritius or Cook Island :)

25. Who do you want to tag? sapa-sapa saja yg sudi

26. Yahoo or Hotmail? FB?

27. Left or right? tengah-tengah.

28. Black or white? white.

29. Black or blue pen: either.

30. Sandals or shoes: sandals.

31. Colgate or Happee: Sparkle kaler pink.

32. Chopsticks or fork and spoon: cutlery.

33. Robocop or rambo: Silverhawk.

34. Jollibee or McD: both dan juga Whitecastle, Shakey's, Burger King, pasar malam, etc.

35. Coke or Pepsi: Ginger Ale.

36. Last person you talked to: best friend jauh di benua nun...

37. Last person who texted you: family.

38. Last person who made you laughed: best friend masa dlm fon tadi.

39. Last time I cried: petang semalam.

40. You see me always drinking: water, ginger ale, Up & Go, sour plum bubble tea.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...