... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 05, 2010

Dinner hari tu

Sunday lepas like I mentioned in my previous entry, we went out for dinner with the fellow docs & Mrs. YL + anaknye SR.

Aku sebenarnye kurang minat nak kuar Sunday night if I'm working that Monday, just like aku tak suka kuar the night before I'm working the day after. Simply because aku rasa aku perlukan rehat & all the preparation to start the next day after a few days of break. Tapi hari tu coz satu-satunye time where semua org berkumpul, terpaksa la aku kuar.

Another reason why aku kurang gemar kalau janji dgn this group of
people is that they are never punctual. I told them that I'd be starting very early on Monday and aku nak makan awal so that bleh balik awal. Ok, they told me, it would be at 630pm. Aku dah setuju dah. Then diorang ckp, tukar time jadi 7pm. Aku dah start panas hati dah. Knowing them... hmmm.. kalau 7pm, alamatnye dekat kol 8kang baru sampai. Then I got a fon call kata they booked this restaurant on Lt Russell St at 730pm... Fuh.. lagi la panas hati aku.
Went to this Chinese restaurant, The Mask of China. I dont know why they chose this restaurant, I think mcm terpengaruh ckp si YL tempat ni best. Hubby & I got there around 720pm. Waited for 15mins they still had not arrived. So aku dlm panas2 hati tu aku order an appetizer coz to me kalau diorang lambat gila, in the middle of it aku nak blah je. Diorang tak kerja Monday.
As I expected, they arrived around 5 to 8!!! Sakit hati gila. Memang mood aku rosak malam tu.

Aku nyer appetizer sementara tunggu mereka.
Sotong goreng cili.
Marah nyer pasal, laju je habis..
tapi diorang tak sampai-sampai gak!
On the way back home, aku dah bebel-bebel non-stop. Dah la most drivers on the road mlm tu kinda idiots (termasuk la aku kot), tambah lagi terbakar je hati aku ni. Aku ni kalau dah drive tgh panas hati cam ni.. hmmm.. memang aku suka drive time marah-marah ni. Hehehehehehe....
Aku panas hati coz aku rasa these people dont respect my time. Aku dah awal2 kasi tau kat diorang yg everyday aku start at 7-730am, so I have to sleep early coz kena bgn awal around 5++am. Nak travel gi spital dah 1/2hour. Diorang kata takpe, bleh start dinner awal. Tapi apa yg jadi.... huh!!!
Hubby dengar je la. Walaupun dia setuju dgn pendapat aku about the disrecpectful nyer part, dia last-last kata.."Well, you could have said no just now, I told you that I didnt want to go..." Dia cakap in a way, now braincells sapa yg rugi..

Anyways, all in all food dia boleh tahan. Tak leh lawan air tangan ibu & makanan kat M'sia (and kita masak sendiri kalau berbakat.. hehehehe)

Chinese strong tea. On the hosue.
Sup pedas, also on the house.
Chinese tea.
Appetizer Dr. HAK; 'Taichi Soup'
Appetizer hubby; 'Pomegranate prawn dumpling'.
Rupanye takde pomegranate, tapi rupa je, hence the name.
Sayur tauhu + greens for main.
Ikan goreng cili for main.
Scallop goreng for main jugak.
Dr. HAK's dessert; 'Banana fritters with mango ice-cream'.
Dessert tart nenas, on the house.

2 comments:

Lady of Leisure said...

kesian u... normally kalau esoknya nak kerja sure kita nak rehat sepuasnya di rumah kan... masa i kerja dulu cuti i selalunya tak dapat dua hari sekaligus dalam seminggu.. dia kasi cuti like isnin dengan rabu, or isnin dengan khamis, rabu dengan jumaat.. then i kene keje on weekend lagi.. so kalau cuti i nak bebetul rehat di rumah..

aquahartz said...

memang. now kalau cuti 2,3 hari pon rasa cam nak baring2, tido, makan, main games je. atau pon dok berjemur kat backyard kalau ada matahari :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...