... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, August 08, 2010

Recap minggu ni

Pagi tadi aku & hubby pegi breakie kat Porgie & Mr Jones+. Ni kali kedua kami breakie kat situ, kali ni pegi dgn Lybeau, her hubby & their friend, S. Ye la, weekends last nak berpoya-poya sebelum puasa ni. Hahaha.
Sampai sana dah lambat coz of waiting for Lybeau & gang, diorang ada hal earlier kat Sunday School anak diorang. Ramai gila org kat restaurant tu. Kami kena makan kat courtyard. Lovely courtyard. The waiters & waitresses are all very nice. Hari ni sangat sejuk + berangin, tapi ada la some sunlight to compensate that. Terketar-ketar kami tahan sejuk. It got slightly better when the coffees arrived. Food were yummy as alwiz. Akan dapat 10/10 if ada hashbrowns.. ehhehehe.

Mcm biasa my smashed avocado with thyme, spinach,
mushrooms + extra poached eggs
Hubby's Dukkah egg + salmon
Lybeau + her hubby ordered the same dish:
scrambled eggs + mushroom
Encik S ordered royale + salmon
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alhamdulillah almost all the anaesthetists I was working with sepanjang minggu ni semuanye nice. Nothing spectacular happened I suppose, except for a few spinal block yg berjaya.
I was working yesterday on the Ortho/ Trauma list, lucky got to work with my favourite anaesthetist. Dia best & baik & very supportive. He's one of the most junior anaesthetists kat spital tu. And aku lagi suka kerja dgn dia bila dpt tau dia pun kurang gemar dgn the head of anaesthetics department. Hehehhehe.

Aku kerja separuh hari je semalam. Bila balik ingat nak buat sth productive tapi aku gi bantai tido petang. Buruk tul perangai. Malam aku wanted to eat sth different like noodle or pizza or sth else. Went to Clayton to get some pizzas kat tpt ni. Kami kurang gemar sket gi this particular place coz the cashier takde manners/ inter-relationship qualities. Tapi coz pizza dia halal, boleh tahan & harga ok kami pegi jugak. Aku rasa lepas ni aku nak merajinkan diri buat pizza sendiri la plak.
Anyways, dalam perjalanan balik ke carpark aku called home. Sambil jalan2 tu aku bleh tergolek dog kat parking sampai lutut aku calar & darah. SAAAKIIIITTT!!! Seb baik lutut je yg sakit. Bila balik tu terkial-kial la aku bubuh Betadine & band-aid. Takde gauze plak nak cover the luka.

Oh ye, semalam aku officially merdekaaaaa!! Hahahahhaha. Gumbira. Mak & abah kata, lepas ni takyah bayar denda lagi.. =P (Malu aku kat diri sendiri!!)


Patutnye nak gi cinema mlm smlm coz ada tix percuma, tapi lepas dinner baru perasan tix tu ckp not for Saturday evenings. Cheh! Keciwa hubby tak dpt gi tgk movie. Dia nak sgt tengok Inception. Aku.. hmm.. mungkin akan tido dlm cinema. Maklum la, aku ni not a movie person. So we decided to play boardgames instead. Cita-cita besar nak main 4 games (out of the ribu-raban games yg kami ada.. heheheh). Tapi main Sorts berjam-jam sambil tgk tv, lama-lama ngantuk, so we retired early.

Friday I was on-call for the spital. Agaaaain, the spital called me in the morning coz 2 ED people called in sick. Hish... liars, tu mesti tak sakit tu. Since its the 'Big August' kan, aku mcm boleh agak je yg menda cam ni akan berlaku.. huhuhu... malang betul aku on-call on Fridays.. urrgghhhh... Bosses in ED mintak aku stay until 11pm, aku ckp.. tak nak la coz aku kerja pagi Anaesthetic, aku nak rehat. Pastu they made me work til 8pm!!! Hampas betul.
Seriously untuk kesekian kalinye aku BENCI GILA on-calls!!!!!

Friday night aku bukak email. Dapat email from ACEM kata diorang dah accept application aku for training & tinggal final approval je pending coz nak tunggu credit card payment. In the meantime aku kena sign memorandum dgn head of training kat spital tu before next month. Terharu aku baca that.. Alhamdulillah.

And oh.., K.Y dah selamat melahirkan baby boy on Friday morning thru LUSCS (sebab placenta praevia). Alhamdulillah. Semoga everything is well for them, semoga dicucuri rahmatNYA.

Petang tadi lepak rumah Dr. HAK nak study. Kami dah janji nak kena study betul2 ni. Ingatkan dia sorang, rupanye ada lagi org kat situ dgn anaknye. Hmmm.. aku ni kalau dah kecoh2 cam tu susah la nak study. Dgn tvnye, dgn sepah-sepahnye. Hmm... I kinda can tell from Dr. HAK that dia mcm "hmmm bila la org tu & anaknye nak balik ni, dah la aku yg kena hantar diorang balik..." Kesian Dr. HAK. Aku study sket je tadi pun. Harap2 masuk la apa yg aku study tadi.

Hubby kuar dinner with his school frens. Aku dah kenyang makan nasi lemak kat rumah Dr. HAK tadi. Burpz.
Now kena study lagi since tadi tak cukup study & esok pagi aku dgn this anaesthetist yg terkenal garang... brrrr.. seram sejuk aku now...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...