... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, March 09, 2011

Jalan-jalan

Tengah hari tadi tergerak hati nak jalan-jalan round the block. Saja nak amik gambar bunga2. Tak jauh pon aku jalan, 5 minit pegi 5 minit balik. Amik udara segar. Asik terperap dalam bangunan je. Mendap dah otak aku ni. Kalau kerja pon dalam bangunan, bila days off dok dalam rumah, tak pon dok kat shopping mall buang masa. Bilanye otak aku ni nak bernafas kan. Dulu slalu aku & hubby jalan-jalan dlm 30min-1hour gitu. Now dah jarang.

Ni gambar2 pokok lagi. Korang sure dah bosan dgn gambar2 pokok.. heheheheh... aku pon sebenarnye, tapi tu je la kehidupan aku skang. Kalau ada masa, aku amik gambar pokok/ pemandangan. Masa amik gambar2 ni, kalau org nampak sure org ingat aku ni mengendap. Tapi bunga2 ni cantik sangat. Most of the flowers aku tak tau pon bunga apa, aku just suka rupa diorang kat pokok diorang je. Natural beauty.. cam aku gak.. ahaks!!!

Gambar pokok kat depan rumah aku
Pokok kat halaman rumah aku dah start menguning..
Comel bunga putih ni =)
Cute!
Pink & pretty
Ni kaler dia patutnye cam lavendar/ indigo gitu, tapi aku malas nak edit or
tukar function camera aku.
Olive tree someone kat curb luar rumah dia
Cute!
Gumbira one of the books I bought online dah sampai. Tak perlu la aku dok bertenggek kat library spital nak rebut2 buku lagi. Edisi terbaru, prescribed utk exam nanti. Aku pon tak pernah ada good pharmacology book from student dulu. Maklum la Monash uni time aku dulu ajar 2,3 lectures on pharmacology je setahun. Tu la pasal aku lembap sket dlm hal2 basic knowledge ni. Hehehehe...
Semangat aku tengok buku baru nih. Nanti aku dah dapat more books on physiology yg aku order hari tu, sure study lebih best. =) Ye, aku memang cepat teruja dgn books. Cuma bab nak baca ke tak je.. hehehhee...

Semalam & hari ni off days. Semalam dah burn rehat sepajang masa. Migraine tak abis lagi. Slalu apa aku buat time off: try study, buang masa kat internet (FB, blog, webbie mekap & fashion, webbie food), main mekap & pakaian kat rumah, masak, tv, senaman, jalan2 kat shopping mall tengok mekap & fashion, kemas2 rumah, book-keeping, jalan-jalan lagi sket, etc. Busy tuh.. mana taknye cuti setahun pon tak cukup kan. Heehhehehehe.

Esok half day sampai kol 6pm. Then night shifts weekends ni from Friday to Sunday, abis Monday a.m. I still have to work on my next prezo.. its on stroke/ TIA... urrgghhh.. one medical field yg aku sangat tak suka... (semua pon aku tak suka.. hehehehee)

3 comments:

Chibi Maruko said...

best tenguk gambar hijau hijau ni, cam lama nya nak tunggu quebec ni warna hijau hijauan warna warni, cam dah bosan putih aje sampai menyilaukan mata...

Diela Zaimi said...

gambar tangan je?
x penah tgk gambar tuan punya blog...
tunjukla sikit...hehe
;)

A~ said...

Chibi, ha'ah. sini dah autumn, tak lama lagi winter. sedey. sini winter tak best langsung, winter yg sejuk bangat tapi takde snow. kat canada sana sure cun, even tho silau. :)

Diela, segan la nak tunjuk muka. Bukan artis. Hahhaha. Tapi kalau lepas tunjuk muka terus jadi cam selebriti menarik jugak kan.. ahhahaha... (aarrghh... berangan la plak dah).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...