... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, March 27, 2011

Weekends

Rumah ni rasa sunyi sangat, esp. now dah nak sejuk. Its autumn now, cuaca pon tak menentu. Kadang-kadang saja ada matahari. Pokok2 sayur aku pon cam layu je time takde matahari.
Hari ni separuh hari mendung, and lepas Zohor tadi baru kuar matahari. Seb baik aku basuh kain2 yg melambak kat laundry basket tu. Tinggal all the gentle wash je. Tu basuh esok plak. Aku blom desperate baju/suar lagi so far. Wardrobe masih penuh.. heheheheh..

Malam tadi lepak kat rumah TTM. Lama dah tak jumpa mereka sekeluarga. Rasanye dlm 2,3 bulan jugak. Mostly coz aku still trying find my grounds since jadi registrar ni. TTM masak nasi ayamnye yg femes tu. Sedap!! Thanks lots, TTM!

Tadi lepas Zohor aku decided to go for a walk. Amik angin & matahari sket. Kasi gerak muscles & cardio. Kalau dok terperap dalam rumah je kang tak baik plak batuk2 aku ni. Sambil2 tu amik gambar2 bunga. Mostly aku amik senyap-senyap je, hehehe, ye la, terbongkok-bongkok amik gambar close up bunga-bunga kat halaman rumah orang. Kang org ingat aku ni pencuri plak, paling haru kalau org ingat aku ni nak tanam bahan letupan plak kat rumah diorang. Naya je kan.

Bunga kat halaman rumah aku
Pokok besar depan rumah
Jalan-jalan
Bunga kat laman rumah aku terkeluar ke postbox
Bunga rose merah yg aku amik senyap-senyap kat laman rumah org

Last week gi rumah member kat Box Hill North. I couldnt stop myself
from snapping some photos of these while roses. Putih bersih, cantik!
Bunga purple kat pagar member aku tu
Malam karang aku kena stay up coz esok aku start my weekday night shifts. Aku excited la jugak nak kerja mlm nanti coz the same cool people working with me nanti. This senior reg org putih frm South Africa, this junior resident org putih frm New Zealand, sorang lagi resident chinese aku rasa frm M'sia, and aku. Si senior reg South African tu kata kita semua A-team. Cool! Aku kena fikir nak buat dessert/ munchies apa nak bawak esok malam nanti. I have the whole night to make something =D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...