... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 29, 2011

Made a fool of myself kat counter pembayaran

Malam tadi busy amat, & all the docs were tired coz 1st night of 4. Aku terbatuk-batuk all the time, kadang rasa cam bunyi anjing gong gong gong kat luar tu (apologize to meself samakan batuk ni cam binatang haram tu :P).

Nak dijadikan cerita aku dengan semangatnye nak beli groceries balik kerja pagi tadi, memandangkan fridge dah kosong takde sayur-sayur. Freezer pon hampir kosong most daging binatang dah abis. Tapi tu boleh gi beli on the weekends kat halal butcher di Dandenong. Coz dah handover awal, maka aku blah awal. And semangat nak sampai groceries shop kat Chadstone mall nun, walaupon traffic slow ya amat maklumla pagi2 peak time org gi kerja. Dipendekkan cerita, aku dgn semangatnye amik all the fresh morning batch of vegies + fruits kat fresh grocer sana. Time nak bayar bukak-bukak purse baru prasan takde duit, credit card, bank card semualah!! Damn, aku mmg lupa bawak all the important cards + money sebelum gi kerja malam tadi! And dah tentulah aku tak bawak my driving license skali!! Urghh! Malu!!! Aku ckp kat cashier tu, aku tinggalkan bag grocery aku & aku akan datang balik nak gi balik rumah amik purse. Seb baik rumah kat seberang jalan Chadstone mall tu je.
Maka terpaksa la aku berlari-lari gi carpark kat tingkat 1 nun, drive balik, amik purse, drive semula ke Chadstone mall & lari semula ke fresh grocer tu. Seb baik aku pelanggan tetap jugak, maka cashier tu baik & simpankan my vegies + fruits kat tepi counter dia. Free-free je senaman pagi-pagi tu lepas night shift. Huhuhu.. Seb baik aku tak ke Clayton or Box Hill Centro. Cam mana nak balik ke Chadstone lagi, then patah balik, kalau jadi cam tu aku terus balik tido je la. Haru.. haru...

Walaupon penat & tak cukup tido lepas kejadian pagi tadi, aku bangun dengan semangat nak masak. Mebbie coz cahaya matahari yg sungguh menyegarkan shining thru the windows. Pagi tadi pon rasa cam sayang je nak tido coz the sun was shining rasa cam hmm... bahagianye hidup.. (hahaha drama plak aku).. tapi tu la, bila ada cahaya matahari aku rasa sangat bahagia.. too bad its now already autumn & winter will follow soon after..

Ni dinner malam ni. Campur daging smlm yg masih byk lagi. Aku sebenarnye teringin sangat nak makan singgang ikan. Tak tau la hubby akan makan ke tak singgang. Nanti satu hari kena try.
Aku akhirnye masak asam pedas ikan merah & seperti biasa couplenye ialah sayur goreng biasa-biasa je. Oh ye, smalam lepas bangun aku dapat buku yg aku order. One of the many books yg aku asik2 pinjam kat library asik-asik pulangkan lambat coz aku mmg suka buku-buku ni baca byk kali pon tak puas. One of the easy to read books, sesuai utk org tua cam aku yg dah tahap terkial-kial when revising.
And today akhirnye buku yg aku sangat tunggu-tunggu coz lama dah order thru the net. This book is deceivingly easy to read but sooooo much info in it. Tu yg aku suka tu. Highly recommended to medical persons yg minat physiology.
Anyways, better stop with the net now & continue reading as much as I can before work tonight. Ciao.

2 comments:

Chibi Maruko said...

nasib baik dekat, kalau jauh, entah camana hahahaha mau satu cita yang lain...

A~ said...

memang. haha. seb baik i dok kat kawasan ni je. cuba kalau gi town lain takke malu :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...