... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 08, 2011

Nyanyuks

Nyanyuk betul aku in the past few days. Ni semua following the Paeds Life Support course yg aku pegi kat Sunshine Hospital hari Jumaat lepas. Actually sejak aku kerja, on my days off aku rasa sangat penat & bermurung. Mebbie pasal rasa sangat burnt out. All drained emotionally & physically & mentally. Hari Jumaat lepas, afta abis course tu (seb baik lulus & dapat sijil, so lepas ni aku boleh zap cardiac arrest kids.. ehehe) aku gi city to start Dr. AI's car since dia dah balik M'sia. Ingat nak ajak hubby lepak city coz we no longer do things together anymore. Aku ajak Dr. HAK skali coz nak start Dr. AI's cars, tapi dia plak sampai2 city tak bawak kunci lagi satu. Aiyo. Anyways, hubby tak join kami. Aku drive pegi ke Docklands shopping town. Aku tunggu Dr. HAK kat parking & lelap kejap coz semenjak dua menjak ni slalu tak dapat tido & asik dapat nightmares about patients (damn patients! buat hidup aku tak tenang).
Gi makan, then start keta then balik. Very very short. Balik tu tido terus. Sepanjang hari Sabtu tak buat apa just rehat ngadap computer, badan semua sakit-sakit & kepala pening je.

I've noticed that kat badan aku ada byk bruise spots. Memang aku ada byk terlanggar meja, dinding, ntah apa-apa lagi kat spital tu most of the time & especially semenjak dua menjak ni. And sebagai org yg senang bruise & bleed, lagi la byk ugly spots. Semalam terperasan a big bruise on my thigh, terkujat jugak but then baru teringat yg aku ada terlanggar some pointy bench kat spital ari tu. No wonder rasa cam sakit je kat kaki tu. Kelmarin aku terbakar tangan aku masa masak cookies. Teringin sangat nak makan soft choc cookies. Half of the cookies were overcooked so selamat dalam tong sampah. And aku tido with some ice wrapped in the kitchen towel around my left hand.

Sunday arvo shift, patut start kol 1 aku gi start kol 2pm. Very lightheaded & tak tau cam mana aku bleh sampai spital dgn selamatnye coz masa drive tu rasa cam keawang-awangan. Jalan kat spital pon rasa cam nak melayang je. And a bad shift kat ED ptg tu.
Semalam plak, aku patut start kol 2 aku gi datang kol 1pm. Nyanyuk betul. Seb baik gak la boss bubuh aku kat fast track. Dengan terrible headache & rasa nak muntah tu. Most of the time aku rasa cam takleh comprehend apa orang cakap. Hopefully aku tak make any mistakes masa kerja.

Ni bukan skali dua aku nyanyuk pasal my timetable. Pernah tu spital called me tanya mana aku. Semua pasal aku salah hafal timetable. Tapi ni tahun-tahun lepas la.

Aku ngaku I am a slow learner. Still rasa overwhelmed with a registrar job. And on my days off aku rasa cam nak serehat-rehatnye & study abis-abisan. And aku rasa now my life is soooo lonely. Aku off when people are working, and aku on when they are having fun at home enjoying the weekends. Not all the time. But bila aku ada weekends off, ada la plak macam-macam course & study group. Aku rasa macam aku tak tau what's going on in the lives of those close to me anymore. Mebbie kalau aku rajin email/ msg kat fb aku akan lebih tau hal org lain. And Selalunye aku akan makan sorang-sorang, tengok tv sorang-sorang, cakap sorang-sorang dgn the chili trees & the flowers kat backyard or front lawn. Aku suka tengok pokok-pokok tu membesar day by day, at least ada la jugak something yg menjadi in my life.
Ada gak rasa cam hidup kat whoop whoop kembali. Tapi bezanye ni kat metropolitan, kalau bosan bleh gi beach, boleh gi jadi mereng kat shopping malls & paling tak best gi library study for exams.
Malam tadi sampai rumah around midnight. It was a warm windy night. So I decided to just take a walk sepanjang jalan rumah ni, walaupon seram it felt nice. Tapi aku cepat-cepat masuk rumah afta 10 minutes of walking, ye la takut la apa-apa jadi bukan aku boleh protect myself pon.

Its nice & warm today tapi mendung. So aku nak gi jalan-jalan buang duit kat shopping mall kejap. Niat di hati nak gi beli groceries jap.. tengok je la nanti apa aku 'ter'beli.
Ingat nak masak malam karang, rindu sangat nak makan kari. Lauk-lauk last week yg terlebih-lebih tu aku rasa aku akan tong-sampahkan coz nampaknye dah takde sapa nak makan lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...