... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, March 31, 2011

A month of beauty at work challenge =)

I purposely woke up late this evening. Well I'm allowed to for the next few days *winks* ahahahha. Duh, enuf sed. hehehehhe.
Malam Selasa was a bad night, & aku moody sepanjang malam, & crap handovers frm the evening docs, & those handovers had to be handed over to the a.m. boss yg urrgghh-aku-nyampah-amat. Kesian my night boss tu terpaksa layan aku nyer moodiness. Aku ye ye ckp kat dia yg aku tak nak datang kerja mlm smlm coz of the crap night, & sebab aku left work at 10++am pagi semalam. Tapi tetiba aku muncul semula mlm smlm. Alhamdulillah mlm smlm not bad at all, & aku more relaxed in terms of my mood & energy. Cases yg best mlm tadi, (okay, not good for the patients, but satisfying for me in terms of my professional development), recurrent ectopic pregnancy, some unwell kids, some weird rheumatology condition. Cases bangang the night before that ialah some dumb nursing home stuff yg nursing home nurses takde logic gi hantar ke ED, this mother bodo yg tak caya anak dia takde pneumothorax siap kureng ajar betul mati-mati nak ajar aku apa itu pleurodesis, dll.

Anyways, seperti biasa menjadi kewajipan aku surf beauty webbies saja cuci mata. Came across one post by this beauty website by a M'sian, MyWomenStuff. Dia nak guna a blusher & an eyeshadow for a month straight & tengok byk mana these 2 items abis. Kebetulan aku tgh 'autumn' clean my make ups/ skincare area. That gave me an idea of challenging myself jugak to use some make up items in my collection yg probably jarang guna, forgotten, or terpaksa ada coz free stuff & sayang nak buang. Byk never-open-never-used stuff aku dah kasi org. Yg aku dah start guna tapi jarang-jarang guna kena start balik guna coz dah terbeli, terdapat, terada dlm collection. Hehehe.

My challenge for myself is a month of a set of beauty items to use every single time I go to work. Nak tengok byk mana abis afta a month. Semalam & pagi tadi balik kerja I've identified some beauty items (susah betul nak pilih!) that I will hopefully use for a month time utk gi kerja. Kalau tak kerja guna barang lain la kan. Kang bosan plak & yg lain2 tu akan sedih nanti. Hahaha.

Ni gambarnye. In the next few days aku akan post citer behind each item plus some swatches/ different combination of make over kalau aku rasa tak malu nak tayang muka. Hahahahha.
This challenge starts today 31st March 2011 & ends on the 30th April 2011.

Ada sapa2 berminat nak join?
Its fun & it helps kita abiskan own stock (then tambah lain afta that) & identify menda-menda yg we used to love but forgotten, also identify mana-mana yg doesnt really work or wont pull it off anymore. Kalau ada masa nak join jugak, jgn lupa linkkan kat entry ni dlm post korang eh, then tinggalkan comment kat sini jugak. And jgn lupa inform aku setiap kali korang update on the make overs/ changes on this challenge. Pastu kalau rajin, tag la kawan-kawan korang.
Aku teringin nak tengok collection korang jugak, & nak blaja/ dapatkan ideas on how to wear beauty products dp korang. My work is so busy, and I love beauty items.. cuma slalunye takde masa nak kembangkan bakat pakai mekap/ skin care & kadang skin condition tukar coz of the weather. Masalahye aku slalu ada byk items (beli, dapat) most of them dilupakan & akhirnye terpaksa buang or kasi org. Sigh!

Jom!

(Nanti aku tag a few people afta balik kerja esok pagi).

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...