... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, March 09, 2011

Lebih sedekad suda & stuff

Waaahhh.. DaisyPath kat atas tu kata dah genap 10 thn setengah aku kat bumi asing ni. Nak masuk 11 tahun tu. Gilaaaaa lamaaaaaa! Macam-macam kisah hidup kat sini, boleh buat novel bersiri cam Sweet Valley High dulu tu (ingat tak?). Each time I look back at those times aku kat sini, it makes me wonder, have all these made me wiser & stronger.. or have I wasted a whole 10 & 1/2 yrs all along...

Anyways, its way past midnight dah ni. Tadi kat Chaddy, biasa la aku, byk melencong. Senaman la katakan. Senaman indoor, senaman plastic card jugak. Hehhehehe..

Balik tadi terperasan plak satu pokok bunga kat laman rumah. Selama ni tak perasan plak aku dia ada bunga gini. Selalu nampak pokok tu kosong je. And aku pon tak pernah siram coz pokok-pokok bunga yg tak significant ni slalunye aku biar je. Sebab takleh makan. Tetiba ada bunga plak. Gambar ni gegar bukan pasal tangan aku gegar, tapi pasal angin tiup. =P
Kadang tu aku rasa blog ni dah jadi cam blog 'Selamat Berkenalan Dengan Alam Sekitar' plak. Asik-asik gambar pokok, pemandangan, pokok, pemandangan, pokok lagi.. sket2 selingan masakan aku yg ala kadar, or iklan barang-barang time tengah psychotic. Hehehhe.

Ni dinner aku masak tadi. Merasa akhirnye aku nak makan kari. Alhamdulillah. Harap-harap lauk kali ni tak masuk tong sampah after a few days.

Kari yg aku kempunan dah berhari-hari dah. Chicken kari =)
Sayur goreng je. Terlebih masak plak tadi coz aku menyibukkan diri
basuh pinggan sambil masak.
Takde la aku masak bersungguh-sungguh kali ni coz aku cuti lagi esok. Then start night shifts for the weekends, and aku slalunye masak bersungguh jugak on my night shifts coz slalu bangun awal petang & utk food bawak bekal.

2 comments:

Lady of Leisure said...

i imagine u as wanita yg perfect gitu dear, pandai masak, ada career, cantik, ni bukan saja puji tau tapi kenyataan.. untung yr hubby.. tak semua ada pakej lengkap ni tau..

eh pokok tu kelopak dia ala2 bunga rose pun ada kan..

btw, dah lama bebenor u kat sana ye, bila ada masa mana tau kot2 u boleh try buat buku, hehe.. i ll be the first yg akan beli.. :) know what, baru ni i beli satu buku, i suka baca autobiography, so i bought lee su kim punya buku tajuk Nyonya in Texas, dia duduk kat us few years je for her PHD and, dia tulis buku tu sesikit, sambung2, tapi dia cerita semua pengalaman dia kat sana, macam mana dia punya craving for teh tarik, dia pi resto mintak teh tarik siap ajar org kedai tu buat teh tarik tapi dorang tak faham, so she ended up making her own teh tarik, amsalahnya dia kata puas dia tarik teh tu tak mau berbuih hehehe.. sampai kebanyakkan teh yg ditarik tu tumpah dalam sink jer.. :D

pastu dia cerita pengalaman dia nak apply for driving licence kalau tak silap, those kind of stories la tapi best giler baca hehe..

eh terpanjang lak komen hehe.. tumpang cucah skit kari ayam tu dengan roti yer.. :)

take care laling

A~ said...

Lady, thanks for the well wishes but i ni langsung tak perfect, just like everyone else. i rasa i nampak cun pasal pakai good mekap kot. (poyo tol bunyinye nih). seb baik ada rezeki sket nak beli good mekap, bleh la cover mana2 yg buruk tu. ahahhahahaha..
i've been battling with my own self & mind for a very long time, my life is alwiz a rollercoaster. alwiz ada je yg kacau =( penat dah, i long for a normal happy life. but yes, i bersyukur with what i have so far. tak tau la hubby i bertuah dpt i or not, but i think both of us bertuah ada each other. =)

hmm... mebbie satu hari i akan tulis gak biography nih.. tell-all kinda story. hehehhehehe.. sure ramai org tertekan baca nih =P good idea lah Lady.

bunge tu tak tau la apa, tapi nampak cun jugak. kebal betul even tho i tak siram langsung.
and the kari ayam... dapat gak. kempunan betul. silalah rasa. kari ayam i jarang i masak dgn santan. so its healthy =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...