... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, March 28, 2011

Monday blues

Mengada la plak kan aku ni nak ber-Monday-blues. In my world as an ED registrar i.e. an Emergency Medicine trainee.. takdenye Monda-blues bagai ni. Kalau nak berblues-blues pon slalunye first-shift blues. Semua pasal our work is just random everyweek.

Aku sebenarnye dah tido mebbie around 10-12hours frm 3am pagi tadi. Konon-konon nak stay up until at least 6am, tapi terpadam plak kol 3am tu. Terjaga kol 8am & takleh tido so dok baca supermarket catalogues, kejap je mata aku dah padam balik. Bangun kol 3+pm. It is such a lovely day in the afternoon walaupon pagi tadi foggy & sejuk. Selamat la some rounds of laundry tadi. Esok nampaknye cuaca sangat baik, so boleh la do somemore laundry. And coz aku kerja night shifts minggu ni, terpaksa la tido bertemankan cahaya matahari thru the window.. ish ish.. rugi...

Tadi went for a walk with hubby. Lama dah rasanye tak pegi for walk. :'( Its a lovely everning, warm but not too warm. Just nice.
Ternampak a note on my old car, ada org nak beli. Cantik tulisannye. Balik frm the walk, aku terus arrange to meet up. Dia nak datang now, but I said no coz aku kerja mlm. Plus kereta tu dah lama tak basuh & dah lama tak start engine, & I wound like to wash & send it for a service ke apa. Tapi dia kata jgn basuh service bagai coz kalau dia minat dia nak buat semua. Dia rupanye nak beli utk anak dia. Anyways, will meet up on Saturday evening. Nampaknye aku kena restart kereta tu (or get a new battery) la before Saturday evening.

Okay ni gambar dinner malam tadi.

Daging masak itam with sweet potatoes. Saje experimenting with sweek potatoes instead of the normal potatoes. Rasa a bit sweet, but interesting.
Macam biasa, sayur goreng
Sardine rolls yg kecik2
Rasanye since aku kerja night shifts this week, aku takleh la bawak nasi/ makanan yg kena dok kat meja utk bekal. Thanks why tak masak byk this time. The sardine rolls dah ada for hubby & I bawak bekal gi kerja. And for extras boleh la bawak some junk food yg aku dah beli awal2 last week.

Okay ciao. Doakan night shift minggu ni selamat & aman sentiasa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...