... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, June 15, 2009

Aiiyaaaa....

Ni la time paling tension utk all docs kat Aussie ni, well, at least all the junior + non-consultant docs lah. Setiap tahun kena reapply jobs to everywhere. Setiap tahun kena renew cover letter, resume & referees. Setiap tahun jugak kena go thru interviews & the waiting period utk dpt the contract is just excruciating. Paling susah nak dptkan referees coz sometimes you just dont get that continuity of contacts with your consultant. Syarat nak dpt referee utk next yr's job plak kena tahap consultant, which is understandable coz diorang la yg dah qualified & paling bertanggungjawab kalau org yg diorang refer tu sucks! I think cover letter, resume & interview tu even tho susah, bleh makan la kiranye kalau tenang & berfikiran rational waktu buat tu. Adohaaaiii...

At this moment, I'm looking around Melbourne of where I would like to work next year. Most job applications close around early July for General Year & Critical Care Year. Yang lain2 such as Psych, Surgical or Medical mostly early August. Disebabkan aku ni tak berminat nak jadi physician or surgeon, so terpaksala aku chop chop chop now, especiallly gua akan terbang ke M'sia in early July for holidays. Hafta get my acts straight. Lemah kepala lutut aku setiap kali fikir menda ni. Makan tak brapa lalu, tido tak brapa lena or terlebih tido je jadinye.

Now tgh tunggu si Ray White ni mana la tak dtg2 utk house inspection. Diorang kata nak dtg nak tgk rumah. Apa ntah. Tak pernah nak on time. Takpe la, buat je la kerja2 lain dulu in the meantime.. aaaiiiii...

Ya Allah, berilah aku kekuatan dan ketenangan untuk menghadapi semua ini Ya Allah. Dengan limpah rahmatMu, Ya Allah, aku memohon dipermudahkan segala urusan ini, Ya Allah. Hanya kepadaMu aku bermohon dan hanya kepadaMu aku berserah. Amiin, Ya Rabbana Alamin.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...