... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 23, 2009

Corelle splurge.. YESSS!!

Semalam gi DFO Cheltenham dgn TTM. Saje melayan cravings nak nyopping. Takde la shopping baju/accessories menda pun, just a pair of work pants coz yg beli awal thn dulu tu dah terlebih longgar. So bungkus la yg besar2 tu utk pakai time preggie nanti.... ntah bila la nak membuyut tu (seperti kata TTM). hehehehe.. Aku akan sambung nyopping bila balik M'sia nanti. Harap2 tak kena kuarantin kat rumah coz of some dummies sakit dlm plane nanti.

Anyways, splurged on Corelle sets. Laki ku kata harap takde rupa cam pinggan free colgate yg cam kat Carrefour/ Giant slalu dpt tu. Tapi bila balik & dia buka bungkusan kertas Corelle tu.... hmmmm... dia tidak berkata apa2. Chis!! Dah la mahal gua beli sumer tu. I love the designs. As much as I like the modern designs, I am someone who gets bored very easily, so I believe that if I stick to an evergreen design I would love it to bits.

Ni je yg aku beli kat sana. Ada lagi yg tak beli coz takde stock or takde offer. Takpe, takpe, lain kali borong lagi, kan. Set cawan/ gelas corelle aku blom berkenan lagi. I will continue to serve guests dgn our authentic cawan/ mugs collections e.g. from Max Brenner, Warner Brothers, The Simpsons, etc buat masa ini, until aku jumpa set2 yg best.
Lunch plate & Dinner plate
Big serving bowl & piring kecik
Mangkuk leper kecik & piring dessert
Small rice bowl & big rice bowl
This is my mum's corelle design. To me this is still the best design ever from corelle. Harga pun amboi, amboi... tercekik jugak gua dengar. Bila makan dlm pinggan/ mangkuk design ni pun semuanyeee rasa sedap gila. Hahahahha.
Aku masak mee hoon sup, mcm biasa la time malas-malasan tu. Tapi sedap je, plus tgh ada upper respi track infection, so better makan sup sup je. And hubby finally sed... "wow, its not tooo bad after all... makes food taste lots better"... FINALLY!!

2 comments:

Lybeau said...

jalan satu DFO hari sunday tak jumpa pon.... rupa2nya sakit eh.....borong ke.....

aquahartz said...

isnin tu tak sihat jugak tapi gagahkan diri melangkah ke DFO. nak corelle punye pasal. tu baru 1/2 borong tu. ahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...