... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 02, 2009

Board Games =)

On the way back from handing in my timesheet, gua pegi singgah ke Chaddy (mana lagi) to buy some stuff. Hubby is not well & took 2 days off work. Dia teringin nak makan rendang ayam, so aku pon pi la cari serai coz dah takde dlm fridge. Kesian hubby.

Anyways, lepas dah dpt serai, tergerak hati nak gi KMart jap. Saja buang masa. Got myself a boardgame- Scattergories. Menambah koleksi boardgames yg melambak2 tu. Hehehhheee. Yes, its time to main boardgames dgn hubby (kesian dia terpaksa layan aku kat rumah dlm sakit2 tu).
New member: Scattergories


Some of my boardgames =)




Some other boardgames that I've brought back home to M'sia are: Family Cranium, Simpsons' Cluedo, Junior Monopoly, Kaleidoscope Krusade (my favourite coz aku asik menang je..hehehehe), Cat in the Hat, Zigity, Boggle, etc tak ingat brapa byk dah.. to add to my other board games kumpul sama2 sejak kecik with family. Yay!

Nanti bila2 hafta play these with frens & family. Memang best. Dah jadi tradisi sejak zaman kecik2 dulu sampai la zaman student sampai la ni.

Mlm nanti nak gi masak rendang ayam utk hubby & then insyaAllah sambung gosok baju kerja since now dah back on morning shifts, also some paperworks.

Ciao.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Tak jadi nak masak rendang for hubby. We went to Chaddy bcoz there's a big stocktake sale at Myer, David Jones, Country Road, KMart, etc. Only some stores were open though. We had dinner kat Wagamama lepas membeli-belah tu. Takde la sesedap mana. I cannot imagine eating these food all the time. Kena masak jugak, ikut selera tekak kami.

We bought a 5.1L pot, pizza pan, vegetarian cookbook (dah takde idea nak masak sayur coz sayur2 kat Melbourne ni sumer tak sesedap/ authentic cam kat M'sia), bedsheet & quilt cover. These were 50% off, so kami pun beli menambah koleksi. Kumpul sket2, lama2 complete, ye tak?

Ada satu menda menarik gua beli mlm tadi, takde offer pun, but pasal murah, rembat je. Its a dual-function bottle for vinegar & olive oil. Menarik. Comel. Lepas basuh terus isi malt vinegar & extra virgin olive oil. Cantik je nampak :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...