... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, July 11, 2009

Back to work =(

I'm at work at the moment. Have been here since 8am, finishing soon at 1030pm. Same shift tomorrow =((

I arrived from M'sia back home in Chadstone around 8++am yesterday. Tak sempat nak nangis2 ber'homesick' bagai sejak balik. Terpaksa tido as soon as sampai rumah coz kena kerja that arvo. Huhuhuhu.. sedih gila. Tak sempat nak unpack pon.

Like always, aku ni bila balik mesti akan sulking for a few days. Kat airport ari tu, nangis barai esp depan akak immigresen mintak cop kat paspot instead of going thru the auto gate, nak mintak buat kenangan aku kata. Akak tu pon kesian gi cop paspot aku. Ye ye je aku ni. Sebelum tu kena kuarkan brg from luggage coz dah terlebih2 berat. Seb baik beg computer aku pon besar & bleh hand carry. Aku kuarkan koleksi kasut2ku & handbags ku, coz kalau kuarkan brg makan takut takleh lepas plak. Hampas nyer abg check in, dah la tak kasi aku dok aisle or window seat. Pas tu siap suruh aku kuarkan brg lagi. Hampas. Dah abis charming dah aku ni kat dia tadi. Bleh..

Anyways, dlm plane aku berhenti nangis dah. Ni semua jasa baik abg steward lembut kasi aku extra chocs & icecream. Good semua org ingat aku student & masih kanak2. Hahahhaha (perasan lagi). Dah la takleh tido, hampas budak kecik sebelah aku ni ingat aku tilam ke apa, siap kaki2 dia naik atas aku. & aku pon cam mana bleh tak perasan, mebbie terlelap skejap kot. Abg lembut tu kasi tau masa nak kuar plane. Dpt gak aku aisle seat lepas berhempas pulas aku merayu a.k.a. konon2 charming kat abg check in airport tadi tu. Dia kasi aku seat 2nd last blakang tapi tgh2, & I was lucky to swap seats wit the person behind me to get the aisle seat coz mamat sebelah aku pon kwn dia.

Mcm biasa bila sampai ke Melbourne ni, mesti la aku akan bersedih2, terasa berat hati & mcm2. Especially smlm kat spital & now. Still that emptiness lingers where ever I go to. Sama mcm each travel since the year 2000, nak masuk 10thn dah kat Aussie ni. Dlm masa tu pon dah byk kali gila travel back & forth M'sia-Australia. Still sama jugak each time nak balik ke Melbourne. Terasa berat hati je nak buat apa2, takde mood semua. Tak puas balik M'sia. Missing my family sooo much. =(
I'm lucky enuf that the days have been okay at work since I started again yesterday, constant but manageable. Alhamdulillah. Hope it stays that way til Friday next week.

I'm going to hold off to my sulking til Monday mebbie coz kerja abis in the arvo that day. So, til then, aku will be sulking in my dreams je la. huhuhuhu...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...