... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, July 15, 2009

Loosen up OCD =p

Some ppl say that I am an OCD maniac (short for Obsessive Compulsive Disorder). Messy environment stresses me out. Things in disorganised manners stress me out. Disordered items stress me out. Even susunan patient dlm handover sheet kalau terbalik, tak cukup details, aku dah terasa berserabut. Dulu masa student, even tho my room wasnt the tidiest, tapi kalau kemas2 rumah tu at least I did try my best. Mengemas sometimes cools me down. Ada time tu snipping rumput2 panjang kat luar relaxes me. Variety lah. Semua ni blaja dp one of my housemates time tu.... guess? ;)

There are times when I dah tension sgt or byk sgt nak kena kemas tu, aku biar je semua fall apart. Or simply malas & terasa nak biar je.

Just like hal2 unpacking & lipat laundry. That's what I'm doing at the moment. Terasa mcm fikiran tgh bercelaru. Tapi tak nak kemas semua2 ni. Unpack from balik M'sia hari tu pon belom lagi. Gila hampas. Aaahhh, nasib aaah, nanti bila2 aku kemas. InsyaAllah.
~~~~~~~~~~~~`
Anyways, ni tag from TTM. Yg before2 that, satu hari nanti...

1. Nama timangan anda?
:) adala... ;)

2. Anda seorang yang?
bengong sket2

3. Insan yang teristimewa?
Hubby & family

4. Lagu kesukaan?
Good songs defined by me :p

5. Makanan kesukaan anda?
Good food defined by my :p (definitely not mak mentuanyer masakan... hehehheheeh)

6. Sikap yg membuatkan anda stress?
Rudeness & bodo sombong

7. Warna kegemaran anda?
Semua kaler

8. Benda yg mesti ada dalam beg?
Fon, purse, camera, lipgloss, water bottle, tissue, keys, mints, hand sanitizer, some drugs. Banyaknyeee...

9. Kali terakhir anda menangis?

Sulking baru balik from M'sia

Saya men'tag':
- Dr D
- Lybeau
- sapa2 yg sudi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...