... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, July 06, 2009

Weekends Getaway at PGH

Went to the Palace of Golden Horses for the weekends. Saja2 je. Sempena gua balik M'sia, sempena harijadi my youngest brother, sempena celebration of everything. Best.

Friday morning went to Alpha Angle. It was a quick shopping visit. Bought 2 pairs of sandals & 2 tops. It was a quick one coz my dad & brothers were going to solat Jumaat, plus before that nak gi amik youngest one from school. And aku blom packing utk gi hotel nun (like alwiz..hehhehe).

We arrived around 3pm kat hotel tu. Nice room, nice weather. Ptg gi temankan youngest brother gi swimming. Mum & other brother gi gym. Other brother gi lepak2 kat Mines.
Disebabkan takde internet, I just spent a few hours at night finishing my cover letter at the hotel. Dah alang2 nak hantar youngest brother gi tuition kat rumah sana, I better abiskan menda & hantar thru internet to hubby & a colleague so that diorang bleh cross check apa2 yg perlu dieditkan.

The next day, lepas berexercise we went to a lunch buffet kat Palace apa ntah sebelah tu, somewhere near Mines. Best gila bila makan sampai takleh bernafas & knowing that the turkey/ beef ham & bacon halal dimakan.

Inila dia kuih tepung gomak. Sedap. Look at the kerak2 tepung tu. Barula aku tau apsal kalau org pakai mekap tebal sgt dipanggil tepung gomak.


Lepas makan, kami bersenaman jalan2 dia shopping mall kat Mines tu. First place I went to ialah this shoe store. Best gila. Bought 4 pairs of shoes. I was excited coz designs dia very interesting plus murah. It is exciting knowing that the designs here are waaayyy better than in Aussie & murah plak tu. Tak kisah la kalau tak tahan ke cheap ke apa, as long as I'm happy.
Total shoes in these few days.


Dinner kat gerai makanan Kelantan/ Thailand kat tepi hotel ni. Adohaaaaaiii.... sedap gilaaa. Kami makan sampai takleh bernafas. All the seafood sooooo fresh & murah. Tom yam dia, fuh.. meletops! Abis aku mlm tu, takleh tido coz of reflux/ gastritis. Aku sejak 2,3 thn ni sensitif sket kat soda & makanan pedas2 ni, even tho kengkadang tu makan tak ingat dunia umpama 'kerana mulut, badan binasa'. hahahhahahah..

Sunday, berelaksasi kat dlm hotel je. Kemas2 barang coz time to balik rumah.

Lunch kat the Wendy's & Subway in AU2, then lepas relaks kat rumah unpack sumer tu, mlm gi Pavilion. Punya la ramai manusia kat sini. Aku cam biasa gi shopping Skin Food stuff. PUAS HATI!! Muaaahahahhahahaha. Malangnye kat Aussie takde. Singgah kedai Coach, teringin nak beli tapi takde design yg aku nak yg mampu aku beli yet. ahhahahah.. takpe, melepas lagi. Hmmm.. rasanye kalau dpt dah bag Coach yg aku idamkan tu, dah tak pandang dah handbag lain.. (itu kata hatiku as in now la kan.. di masa hadapan, sapa tau.. hehehhee).

Anyways, aku terasa cam byk je shopping beberapa hari kebelakangan ni. So now insaf jap, melayan jiwa yg resah gelisah ni (sebab shopping byk sgt). Esok2 plak sambung, bila dah tak brapa insaf.

3 comments:

exilr8 said...

wahhhh...bestnyerrrrr!!!

Jelesss gilerrrrrr!!!

kasut cantik2!!


K Nana (pakai account akmal :P)

Newbie said...

testing nak comment..
wahh sedapnye nampak makanan!! i want i want!

aquahartz said...

Now baru boleh comment. hampas betul blogger ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...