... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, July 02, 2009

in KL Day 1

Woke up early today, coz dah puas tido dlm plane & mlm tadi. Overdosed of antihistamine. Best la cuaca cam ni. Blom plan apa2 lagi. Got lots on my mind. Stuff to do, to shop, to read. Mcm2. Badan gua masih sakit2 lagi angkat beg berat. Computer gabakku tu saaaangaaat la berat utk bwk hand lunggage. Adoh. Dgn Mrs Field cookie cake yg aku bawak balik khas utk family, esp. youngest coz besday dia ahad ni.

Balik fr kerja smlm, had a looong warm shower, hampir2 tertido dlm tu. Best sgt. Past tu rasa letih bebeno. Cam malas je nak pack. Lagi 2 jam hubby akan balik to send me to the airport. Aku dok minum2 dulu, main facebook, baca news. Pas tu baru la nak gagahkan jugak la tenaga ni gi packing. Surprisingly ada la dlm 1 jam je spent to pack. Seb baik dah campak 1/2 of stuff yg nak bwk balik on the floor sebelum gi kerja mlm sebelumnye. Anyways, semuanye well on the plane & checking in & out. Alhamdulillah.


Had breakie nasi lemak pagi ni. Sedaaap. Mlm ni ada pasar malam. Wajib utk gua pergi. 3 kali seminggu pasar mlm tu, + ada pasar tani pagi sabtu. Wadoh wadoh. Tapi aku rasa sure tak sempat gemuks punya la. Balik M'sia pon seminggu je. Selain makan, sure nak jalan2 exercise kat shopping malls. Oh ye, pagi tadi my mum pon dah kuarkan the biggest udang harimau I've ever seen from the freezer. WAAAAAAHHHH!! Apa la agaknye dia nak masak tu.. Hahahahah.. bestnyee!!

Cuaca agak mendung sejak pagi. Mlm tadi hujan sket. Okay la kot, takde la terkejut satu badan aku ni coz of the temperature difference. Whatever it is, I'm grateful I'm already in KL. Terasa cam mimpi je. Smlm di Melbourne, now in KL. =D

Apa kabar la hubby agaknye. Kan best if he was here wit me kat M'sia. Miss him =(

Blog bodo ni buat hal. Will deal with it later later la. Apsal ntah takleh comment. So harapkan shout box tu je la.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Back. Went to JJ, Wangsa Maju, wit one of my brothers. Walaupon blom start lagi Mega Sale (supposedly on Sat 4/7/09), tapi introduction sales dia best gila. Sambar 2 pairs of sandals & some tops. Then gi Watson, one of the famous pharmacies in M'sia, mcm2 kami sambar. Tu baru sikit ehhehehhehe. Aaahh.. I'm having reflux, baik punyaaa, pasal apa? pasal makan durian pagi2 buta lepas breakie pagi tadi. adoh! Sehari suntuk & terpaksa amik Nexium & some ginger tea.

Ptg lak gi pasar malam. Seb baik la aku ni ada reflux from eating too much durian in the morning, kalau tak dah lama rembat mcm2. Tadi beli kuih-muih like kaswi, karipap, lepat pisang, popia, kopok lekor, buah-buahan tempatan, dll.

Mlm plak, mak goreng udang harimau gergasi tu. Sedap, sedaaaaap. Buncit gua kejap. Hehehehe.

Talked to hubby on d fon for a bit, then tido awal... (jetlag kot). New adventure tomorrow.

2 comments:

Newbie said...

tak perasan plak ada gambar manggis.. my favourite!! rindunyaaa

aquahartz said...

:p sedap manggis tu. memang musim buah masa aku balik hari tu. seb baik je aussie takleh bawak masuk fruits kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...