... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 15, 2010

Back in Melbourne.. yg sejuk ini

Sejuk gila.
Penat gila.
Blom abis unpack lagi. Just kuarkan some food items je & barang2 husband.
Flight biasa je, aku tak tido. Kerusi tak selesa. Tak bleh nak upgrade to XL seat coz si tukang kasi boarding pass kata flight penuh. Cheh.. tipu! Mana ada penuh kat XL tu. 2 seats next to me kosong, tapi sorang mat saleh dtg dok ujung sana coz kawan2 dia kat row blakang aku. Bising bkan main. Benci aku. Cam tu la most youngters now kalau naik flight beramai2.
Oh ye kat airport kastam tak check bag aku. Aku ckp aku bwk noodles & chocs, then dia suruh aku kuar je. Bagus la, since hari ni aku kerja, kena balik cepat. Terserempak dgn my dad's old buddy kat airport, Uncle N, dia amik wife, Aunt B, dia baru balik frm bercuti di Malaysia. Laa.. tak tau plak dia bercuti di M'sia, kalau tau sama flight bleh aku cari dia.

Mlm tadi tak cukup tido. Kena bgn awal utk gi kerja. Bosan la kerja. Seb baik half day. Hmm.. first day back dah make mistake, harap-harap mamat yg kena bubuh IDC tu ok la hendaknye. :(
Then gi hantar my car for the window replacement kat National Windscreen kat Moorabbin. Tu sumer pasal the Dent Wizard kasi rosak window aku. Seb baik diorang cover for the replacement. Oh ye, National Windscreen tu dekat rupenye dgn Southland Mall. Ingat nak lepak situ jap even though penat nak mati. Tapi memandangkan kereta baru je tinggal kat situ & kena balik naik bas, hmmm.. takpe je la. Esok petang pon kena naik bas gi sana nak amik kereta balik.
Balik naik bas paling membencikan. Aku benci nak bas dgn remaja skolah Aussie yg kurang ajar & perangai slutty gila, sama je lelaki ngan pompuan. Letak bag atas seats & tak kasi org lain duduk. Bising dlm bas. Langgar & pijak kaki org pas tu buat tak tau je. Memang b*** betul diorang ni. Bukan aku sorang je menyampah kat diorang. Even they hate each other. Ntah apa-apa kan.
Balik rumah aku sambung tido.
Hubby bought roti canai + nasi ayam from Old Town Mamak in the city. Aku patutnye masak today, tapi penat.

Esok pagi je aku iron baju/ tudung kerja & kemas2 bag kerja. Kena naik that lori 'terlebih comel' lagi la nampaknye esok pagi.
Sabar je la...

3 comments:

Lady of Leisure said...

la apasal la bebudak kat sana macam tu yer.. kesian u sure tension kan.. sabar k...

TopsyTurvyMum said...

eh..nak gi southland bagitau ler..kalau free leh join sekali:)

aquahartz said...

Lady,
memang remaja sini mostly rosak akhlak. memang membencikan. boleh kira dgn jari berapa kerat je yg sejuk mata memandang.

K.Nana,
nanti kena plan gi DFO la. nak gi cari corelle ni. amanat ibubapa. hahahhahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...