... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 01, 2010

My Kitchen gadgets =)

Seronok sangat hari ni dapat my own breadmaker yg diidam-idamkan selama ni.

Kecik je ni. Jadilah kan, aku pon bukan rajin beno.
Dah tu dapur pon cinonet je =P.
Petang tadi EOFYS preview kat Myer utk Myer One members kat Chadstone Mall. Aku pegi to get this & also mum's kettle. I used the birthday Myer voucher + another Myer voucher to pay for both, campur dgn the good 30% sale for the breadmaker & 40% for the kettle, memang puas hati. (Ni la dikatakan pembeli bijak eh? Beli benda-benda 'perlu' sahaja kan.. kekkekekekeke). We saved ~56% of the total price for both of the items. Best.. sangat best!
Ni yg tak sabar nak buat roti ni. Yes! YES!!!

Balik dp beli barang2 keperluan tadi & right after dinner, kami dok study how to use my old slow cooker, the pressure cooker (yg dpt hadiah kahwin 2yrs ago tapi tak pernah guna), the Mr. Turbo & the new breadmaker.

Hadiah kahwin 2thn dulu. Nak kena start guna ni.
Waaaahhh bestnyeeee. Di saat-saat ini aku merasakan alangkah bahagianye hidup ini kalau aku jadi housewife...
... create great & healthy food for family & friends... alangkah bahagianyaaa...

Tetiba hubby melepuk dahi aku suruh aku
lap air liur yg dah meleleh masa baca resepi roti yg datang skali dgn breadmaker tu & berhenti berangan-angan.. (kacau betul dia ni).

TTM, bleh la kita buat project food lepas ni ye :D Sronoknye sayaaaaa...

Ni utk mak saya.
Sorry mak, silver je yg ada.
Merah tu saya punye =)
My old Sunbeam Wok slow cooker.
Banyak berjasa masa aku kat whoopwhoop dulu.
Now dah jarang guna... electric sini mahal woii..
Okay, kena start packing... pagi nanti =P

4 comments:

Lady of Leisure said...

i teringin nak ada pressure cooker, lately ni dok madak daging jenuh gak nak rebus, kadang tu sampai dua jam baru lembut.. huhu

aquahartz said...

I ni dulu masa mula2 kawin teringin sangat. Bila dapat tak pernah guna. Bila masak slalu yg simple2 je. Hari ni nak try guna. Tgh cari recipe on the net nak guna cam mana.

TopsyTurvyMum said...

wahh..best..best..boleh tukar2 roti nanti hehehe

i pun nak pressure cooker gak lerr..nak kena bodek TTD ni hihihi

aquahartz said...

hehehehe. tu la. boleh tukar2 roti, kalau mine jadi la. hehehehhe.

smlm jenuh study pasal pressure cooker :P
jap gi praktis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...