... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 16, 2010

All out with the house


Lama gila rasanye tak update blog ni. Busy long hours (~13hours per shift) kat ICU nun, bila balik je terlalu letih to sambung packing. Semalam Isnin. Ni aku tengah stay up coz malam karang aku night shift start kol 8pm, abis esok pagi sampai 9am. Aku ada appointment dgn my ex-Boss kat Anaesthetic tu kol 10am. Aiyoo. Harap2 ICU tak busy & aku ada opportunity utk lelap kejap so that otak aku tak pecah masa aku drive balik rumah balik pagi nanti. Ni kerja malam saaaampai la Khamis malam.

Aku cuti satu hari saja hari Isnin smalam. So pagi pegi breakie kat Porgie and Mr Jones. Rindu nak makan situ. Layan gambar jap. Sejuk minggu ni. Aku dah terpack semua socks aku. Abis la kaki aku sejuks sepanjang minggu ni.

Pintu courtyard Porgie + MrJones
Courtyard dia buat kami rasa cam makan kat kampung je. Best.
Kegemaranku: smashed avocado ape ntah
Ape ntah nama breakie ni. Tapi rasanyee... aaahhh..
bahagia je.. itulah kesimpulan aku lepas makan gourmet breakie dish ni
Hubby's smoked salmon dgn salad epal. Yuuummmyyy!
Roti skali dgn salmon tu
Lepas tu all out la abiskan mana2 tak pack lagi. Pack kejap je, nak bersihkan habuk2 tu yg tension tu. Dapur belum lagi tackle. Packing tu satu hal. Nak cuci rumah tu satu hal lagi. Sheeshh... Petang ni si agent yg 'bijak' tu buat house inspection bermakna jemput potential tenants tengok rumah. Bengong betul. Patut buat inspection lepas org tu dah cuci rumah. BIasa la mata duitan. Aku & hubby nak buat sekadar termampu je la. Nasib la rumah ni tak bersih sangat. Sapa suruh buat inspection time kritikal tengah busy packing ni kan.

Tadi masa rehat sebentar, baca ni kat The Age. Article pasal docs over-investigate/refer coz of the law system kat sini. Aku setuju jugak, and aku jugak rasa its part of the patients expectations where with even mild non-serious symptoms pon diorang expect medications + investigations + referrals to specialists, which most of these are very unnecessary, wasteful & can sometimes be dangerous to their own health. Ni url dia: http://www.theage.com.au/national/legal-fears-increase-medical-tests-20101114-17spq.html

Selasa hari ni adalah Aidiladha kat sini. Selamat menyambut Hari Raya Korban la ye. Sedih la jugak aku terpaksa tido bersungguh-sungguh utk kerja malam raya nih (kalau kira hari raya kat M'sia lah kan, tapi kalau kira hari raya sini kira kerja malam hari raya lah)! Huhhuuhuhuuu..

4 comments:

Lady of Leisure said...

lamanya kerja 13hrs shift yer, huh.. kalau yang normal hour pun bila balik sure letih giler kalau 13 hrs i cant imagine.. sabar dear, takpe2 masa cuti u take all good foods and supplements everyday kan, hopefully u boleh remain fresh masa keje.. :)
i wish u selamat hari raya aidiladha.. :)

A~ said...

mmg lama. tapi i like ICU. best.
selamat hari raya Aidiladha :)

TopsyTurvyMum said...

Eid MUbarak Ana n saiful:)

InshaAllah, kita datang sabtu ni tolong2 apa yg patut.
Take care!

A~ said...

thanks lots k.nana. hugs. insyaAllah, we'll organize a housewarming yg best bila dah settled in. selamat hari raya aidiladha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...