... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, November 29, 2010

Dapurku berasap akhirnyaaa

I told hubby that I would start cooking earliest on Wednesday, 1st Dec. Kasi masa utk kemas dapur & sempena him starting his new job on that day. As well as it is the first day of Summer as per calendar. Kami ada banyak beli cured meat from Dandenong semalam, got some hot chicken salami, hot turkish salami, pastrami & smoked silverside. Makan dgn some lettuce, carrot, timun & bread/ rolls/ wraps. Ringkas & cepat.

Tapi nampaknye hari ni tak tahan dah. BOsan dah makan luar or instant stuff. Hari ni hubby nak sangat makan chicken soup with rice. Disebabkan dapur dah kemas sket-sket aku pon start la my first ever masak in this house, and most importantly in the past 3 or more weeks. Hahahaha...
Simple je pun, my mum's chicken soup. Rice. Steamed vegie. Ikan bilis & kacang goreng yg TTM buatkan masa awal-awal pindah dulu ada lagi, so bantai skali. Best aaaa makan kat meja makan baru & kerusi makan baru :)
Alhamdulillah... berasap akhirnya dapur rumah aku nih. And after soooo long tak masak, lepas masak tadi, waduh, penah seh.

Ni plak gambar kat front lawn, & kat cloth line blakang rumah. Gambar-gambar lain dalam rumah/ garage tu lain kali, bila dah kemas nanti mungkin baru taruk. Kalau bubuh now alamatnye pecah la kepala korang tengok. Hehehehe...

Pokok mint. Thanks to TTM's in laws/Dr D's relatives :)
Daun kesum. Thanks to TTM's in laws/ Dr D's relatives :)
Pokok cili besar. Again, thanks to TTM's in laws/ Dr. D's relatives =)
Semua aku letak kat front lawn. Kat blakang tu ruang kecik,
so aku nak reserve utk tpt jemur kain & utk bbq par-taayy.. hehehhee...
Tak tau bunga apa kat depan rumah ni. Tunggu bunga dia kembang nanti.
Banyak betul tanah kat rumah baru ni. Kena merumput selalu la nampaknye
Sarang labah-labah. Gigih aku & hubby dok sapu setiap hari
guna penyapu coz slalu halang aku nak jemur kain. Tu pokok kat blakang tu
aku rasa nak cantas saja.. tunggu la...
Hopefully tomorrow weather bagus, aku dah menyampah tengok bakul laundry tu penuh kan main.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...