... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 16, 2010

Sikit je lagi


Abis dah house inspection for the potential tenants. Not that bad actually. It went on for ~15minutes. Aku & hubby suruh sumer org bukak kasut. Aku tak suka kasut in the house.. its disgusting.
Aku terbangun kol 11++ am tadi even tho tido lepas Subuh around 6am. Paksa diri sambung tido coz kalau tak mati la aku dah la kerja 13hour shift pas tu meeting kol 10am plak tu. Abis. Dah paksa2 tu, still takleh tido. Still bangun kol 1++pm. Sakit badan coz smalam bertungkus-lumus kemas & angkat2 barang. Nak tak nak terpaksa la bangun jugak sambung kemas-kemas apa yg patut. Makan pon ala kadar je. It is such a beautiful day but both of us had to clear the house quickly before that inspection.

Sikit je lagi nak packing-packing ni. Seronok plak aku. Tinggal dapur & some toiletries/baju-baju guna minggu ni. Then dah abis angkut barang kena cuci this whole house plak :)

Ni gambar saja je amik while having a short break tadi. Lovely weather, rasa cam nak baring kat backyard with my sunnies, yellow hat & some ice tea or soda punch :)

Banglo labah-labah kat pokok tepi rumah aku :P
Ni plak istana bahagia labah-labah lain kat depan dapur aku..
Besar gilaaa.. cam dlm cerita hantu.. eeuuuwwww!!
The shared driveway. Ni depan rumah sebelah yg dah kosong
Aku minat betul ngan bunga purple ni, mcm kacang rasa nak makan
Ntah bunga apa, jumpa celah semak-samun tadi
More white roses. Tak sihat mcm kat rumah LG, tapi byk plak bunga dia
Jenis pink rose yg baru berkembang minggu ni kat depan rumah
Bunga ros jenis lain, lagi besar daripada yg putih tu.
Hubby dah kasi amaran jangan jadi beruk jumpa bunga.. hehehehe :P
Macam tau-tau je dia apa aku nak buat bila aku tunjuk dia bunga2 tadi
Tak tau pokok apa kat backyard aku ni. Tapi bunga dia nampak cam locen kecik-kecik
Anyways, better get ready now. Dah kol 6 lebih2 ni. Jap gi kol 8pm start. Alamatnye Maghrib & Isyak kat spital je la. Doakan malam ni tak busy kay, so that aku ada kesempatan utk rehat sekejap. It is going to be a looooong night..

2 comments:

Lady of Leisure said...

geram tengok roses tu.. kalau i boleh tanam sini bestnya.. this morning i tanam tricolour morning glori wakaka.. hopefully tumbuh subur la.. :D

A~ said...

lega baru ni ada internet kat umah, lady. cantik la jugak. :P kat rumah baru ni ada satu pokok rose yg kemetot blom tumbuh bunga lagi. aiseh. baru je nak seronok takde bunga. ahhaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...