... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, November 29, 2010

Bye Bye house

Went to the old house again for sekian kalinya. Cuci rumah (upah cleaner akhirnye), check rumah, amik saki-baki kotak2 & pots.

Okes, layan gambar-gambar from the old house buat kali terakhir :)

Pokok bunga ros depan rumah lama tu
Pokok rosemary (herb) depan rumah. Most dah kena cantas oleh
tuan rumah masa last day kami amik barang. Kesian
Pokok tepi rumah yg aku suka sangat. Tak tau apa nama.
Comel, the buds look like biji padi
Pokok yg mcm loceng kat backyard, tak tau nama
Fern gergasi blakang rumah
Pokok tepi rumah, tak tau nama
The same pokok, cuma dari bawah je
Again pokok tepi rumah yg aku suka sangat
Ni bay leaf kat depan rumah jiran yg kosong jugak tu
Rumah sebelah punye semak
Pokok bunga ros rumah sebelah
Rumah sebelah punya, tak tau apa nama tapi cun
Kereta aku parking kat driveway. Penuh dengan kotak & pasu
Kereta hubby kat blakang rumah aku. Pon penuh dgn kotak2.
Tu dia ngada-ngada tak nak aku amik gambar =P
Aku cam terperasan masa kami nak bertolak tu he looked at the house with his sad eyes & sed "Bye bye house". Ada bunyi cam iklan GE Money yg rumah diorang kena himpap pokok tu. Aku takde la sedih sangat. Masa check rumah tu dah clean tu la rasa cam sedih sket je. Otherwise, biasa-biasa saja. Aku lagi suka rumah sewa baru kami :)

Oh ye,
untuk memelihara confidentiality & hakcipta tuan punye rumah aku tak bubuh la gambar dalam rumah ni. It is not ours anymore (it never has, at least dulu menyewa rumah ni).

Bye bye old house...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...