... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, November 27, 2010

A week in samurai

It is supposed to be "A week in SUMMARY". Heheheh.. tapi still, rasa cam berperang dgn masa & tenaga & duit jugak.

- Alhamdulillah, internet masuk semalam. Mati kutu takde internet sepanjang minggu ni. But percaya tak, pasal takde internet, aku study ICU stuff. Hehehhehe. Nice eh.

- Moved in to a new rental house, just the street behind our old place. Belum ada rezeki nak buy a property yet. Well, this new house still in the same suburb but it almost feels like we moved to a totally different suburb. Quieter coz a little bit far from the Monash Freeway. Closer to Princess Highway + Chadstone Shopping Mall, just by a margin. Also feels more neighbourhood friendly.

- Cleaned the old house. Sewa cleaner yg buat luar dalam. Aku still kerja so susah sangat nak focus on the details to clean it. Alhamdulillah clear dah. Cuma nak angkut pasu-pasu & some boxes from the shed. Also bola sepak kepunyaan Dr. S & Dr. D yg diorang tinggal when they visited ~2yrs ago. Garden a little bit 'hijau' coz of the hujan. Aku cam dah malas nak tebas anything now. Dah serah kunci yesterday.

- Bought our bed base/frame yg kami idam-idamkan selama ni. Also the tv stand and the dining table set, again yg kami idam-idamkan selama ni. Went to some furniture shops but finally resorted to Ikea coz itu je yg kami mampu takat ni. But we love our new buys to bits. Yay!

- Rumah baru ni still in a big mess. Kami kemas sikit-sikit. Kinda hard to clear up things quickly coz of work. But its getting there. Really love this place. Terasa mcm a proper home if to compare with our matchbox before this. But, yeah, convenience & comfort come with a big price lah. Especially here in Australia.

- Aku dah lama tak masak, agak-agak dah dalam 3 minggu kot. Sejak start bungkus-bungkus barang from the old house hari tu until la ni. So, my aim is definitely to clear up the kitchen coz aku dah tak sabar nak masak niihhh!! Abis duit aku makan luar je. And loya dah asik makan maggi & roti & pisang je. Thanks to TTM & her family kasi kami makan masa pindah hari tu.

- Very interesting things & cases in ICU in the past week. Seriously terasa nak pursue my career in ICU, but I also like ED (only the purely emergency cases Cat 1 & 2 e.g. trauma, arrest & acute surgical cases). Mebbie the fact that orang pandang hina ED but worship ICU, that kinda drives my narcissism self to want to do ICU or dual training even though ICU is very hard!! So, nanti bila one of my favourite bosses who is a dual specialist (ED physician & also an Intensivist) balik from his Europe leave, aku nak have a chat with hime about this.

- VIP night at Chaddy on Wed 24th Nov 2010 hari tu. Went with Dr. HAK & Dr. MJ. Just beli basic stuff utk rumah like shampoo dah abis. Chaddy tutup midnight. Penuh gila. Kalah KLCC Suria time cuti sekolah. Stuffy. Tu la yg tak beli banyak. Tambahan pulak aku kerja. Yg 2 org lagi tu tak kerja so they were there very very early of the day.

- Today, as in now, aku kena pegi bersiap coz we are going to hubby's best mate's wedding in Daylesford. Another opportunity to watch a Christian wedding. Hari tu yg aku pegi in March tu was more of a Chinese/Western wedding. So now mebbie a proper Christian wedding to see. 2hours drive from here. So kena bertolak awal. Macam biasa la, aku dalam hati sure ada bibit2 tak sedap hati coz knowing the partner of hubby's best mate tu, aku terasa cam aku bakal dipinggirkan/dipandang sinis nanti. But, I'm hoping for the best today.

Ciao.

3 comments:

Liana MD said...

heyyy lame tak jenguk ur blog!! i've been missing a lot of things since the last time i visited. ehehe..u dah pindah rumah ek? bila nak letak gmbr rumah baru? msti cantik u deco2 ni..hehee

Lady of Leisure said...

wow dah pindah rumah baru and dah beli barang2. mesti lepas kerja tak sabar nak balik ke home sweet home kan. nanti dah habis mengemas dan menghias rumah share lah kat sini dengan kitorang hehe.

A~ said...

Hi Liana. takde la miss banyak sgt kot. busy sejak dua menjak ni. u pon sure busy sejak dah start internship kan. wat rotation? insyaAllah dah kemas nanti boleh la letak gambar2 yg sedap sket mata tengok.

Lady, yeah. now cuti seminggu sebelum start night shift balik. so setiap hari kat rumah kemas skit2 pon pening gak kepala. hahahha. so makanye slow jugak kemas. nanti i bubuh gambar bila i dah puas hati okaaay. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...