... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 30, 2010

Last day of Spring 2010

Kalau ikut calendar, today is the last Spring of 2010. Masa first time aku sampai Melbourne zaman muda remaja dulu musim Spring in 2000. Kira punya kira, this Spring is my 11th.. waaahh... lamanyaaaa!!! Tua dah aku nih!!! Sepanjang spring tahun ni more towards the sejuk side. Banyak hujan. Aku still pakai socks & baju lapis-lapis dok rumah. Di other night just when I thought I didnt have to switch on the heater in this new house, wooohh... aku tak boleh tido coz it was toooooo cold! Ntah berapa temperature masa tu, I woke up around 3a.m. to get the blow heater from the back room. Beku beb! But today Alhamdulillah panas, sangat best coz aku dah buat laundry ber-round-round. Seb baik kering semua.

Banyak lagi tak kemas & susun kat rumah nih. Its the right weather untuk menaikkan semangat aku utk kemas-kemas (and study). Tapi tetiba teringat hari ni kena hantar timesheet. Aaaaiishhh.. so terpaksa la pegi hospital for handing in my timesheet. Tu la masalahnye timetable random cam gini. Time nak kena hantar timesheet ialah mostly time yg tak convenient utk aku. E.g. hari ni kena mintak hubby drive pegi spital (since dia park depan kereta aku & kami malas nak alih kereta since he's starting his new job tomorrow).

Muka tak bleh blah perasan cun.. wek wek.. hahahahahaaa...
saja gatal nak amik gambar dalam kereta tadi. Tu la jadinya
kalau off lama sangat.. mereng jap
On the way back singgah ke housing agent in Oakleigh to hand in our bond claim form. Alhamdulillah dapat in full amount. Singgah at one of the many cafes around there. Woh, tempat ni penuh dengan Greeks! U kno la Greeks.. hehehehehe...

Had decaf cappuccino & hubby had his latte.
Wajah kacak hubby terpaksa disorokkan atas sebab-sebab privacy
Tried this homemade macarons. Boleh la tahan.
Aku suka yg rose & strawberry tu
Nuthing much done kat rumah lepas tu. Laundry. Blog. Restaurant City kat FB. Kemas-kemas seciput lagi. TV. Aku takleh tido la plak ni. Mebbie sebab cappuccino yg org tu kasi bukan decaf kot.
Kembung dah perut aku makan salami & minum warm milk. Problem betul aku kalau tak kerja ni, masalah takleh tido la plak. Ubat-ubatan ada je setia menanti dalam laci sebelah ni. Tapi tunnngguuuuu....

Oh ye, comel tak T-Shirt potato chips kami? =P

6 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

macarons?
apakah itu.
sesungguhnya maracons itu sgt comel.

tanak makan rasenye. huhu

Lady of Leisure said...

hehehe rasa macam nak drag ketepi skit jer watermark kat pic u tu heheheh... dear, u r beautiful, jangan nyorok2 hehe..

mamacomel said...

should not take that sweets macarons..tooooo sweet..it makes u active..look whos talking..

A~ said...

puteri, macarons ialah delicacies french/italian. comel & manis. kalau buat sendiri boleh kurangkan gula :P

lady, saja segan tapi gediks gak nak bubuh gambar sendiri. ahahhahaha.

mak, ni sekali sekala je. esok-esok pulun senaman abis-abisan. ehehehe.

Nor Lyana said...

npe sorok muka huby?? he he he

A~ said...

dia segan sebab terlebik kacak! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...