... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, November 08, 2010

ICU term

Today was my first day in ICU- Intensive Care Unit. Cant really say much, just had a half day orientation. It is going to be a big learning curve in ICU. Just like anaesthetics. Afta half day in ICU tadi, went to have lunch at BHH Centro with a colleague who is doing Paediatrics, her first day & 1/2 day orientation as well. Biasa la, sambung gozz.. (more like ngutuks orang :P hehehe). On the way back, singgah kat hospital library to borrow some ICU books. Aku tak jumpa mine one.
Went to Chadstone mall with hubby after that. Beli apa yg patut utk dinner tonight, hubby masak his famous spaghetti bolognaise. Dia tak bubuh carrots, while I like carrots in my pasta. Hmm.. takpe la, dia dah nak tolong masak. Bedal saja.
Penat gila. Lama dah aku tak rasa penat gila balik kerja cam gini. Last time was the anaesthetics term I did before balik raya hari tu. However, hari ni puas. I finally started a proper Critical Care term, not a stoopid ward job/cover job like I did in the past 6 torturing weeks. I've got 2 days off, then start again Thursday & the whole weekends. But I'm kinda happy & motivated to study :)

Sementara tu.. layan gambar k. Seperti biasa aku happy & amik2 gambar sekeliling rumah sementara still ada masa kat sini.
Such a beautiful weather today. Alhamdulillah :)

Sekuntum bunga rose yg tumbuh tinggi, sampai ke gutter sana.
More roses mengembang.
Ni la kerja aku, tabur bunga atas kereta hubby
(kereta aku tak boleh! Coz of the insects.. Yucks!).
Hubby kata aku mcm beruk dapat bunga..
Aku kata aku nak buat kereta dia mcm kereta pengantin baru..
kami la pengantin baru tu.. ahaks!
Macam biasa, kereta aku yg kilat itu :D
Rosemary in front of the house, among the roses.
Tak tau weed apa ni. Bunga purple kecik2 je.
Pagar kat backyard
Fern gergasi kat backyard. Tak boleh buat lauk ni
Pokok pagar yg slalu aku cantas sampai 'eksiden' hari tu.
Pintu pagar ke backyard. Classic kan?
Finally mangoes we bought at Chadstone mall. Yummilisious!!
Yg ni mahal sket, there's a tray of 20 biji of smaller mangoes. Tak beli yg tu.
Dont think we will be able to finish them all in this super hectic 2weeks though.
Benda sedap kena makan berpada-pada eh, kalau tak hilang spesel dia kan.

6 comments:

Lady of Leisure said...

huwaaaaa geram tengok rose tu.. bestnya kalau kat sini rose senang hidup mau keliling rumah i tanam... heheheh... sini japanese rose jelah yang nak hidup pun ekeke...

Diela Zaimi said...

hai...salam...
sebelum tu nak minta maaf dulu andai teguran ni menyakitkan hati...
actually suka sgt baca entri u pasal dunia kedoktoran...
cuma kdg2 agak sakit mata sebab baca tulisan kecik sangat...
soooo, sy nak buat 1 permintaan boleh?
kalo boleh, besarkan sikit font untuk memudahkan pembaca membacanya tanpa sakit kepala...
sbb syg sgt info yang kdg2 sgt berguna tp bila tgk tulisan kecik yg amat, terus hilang mood nak baca...
pls pls plsss...
i like ur writing... ;)

*maaf lagi sekali...peace! ;)

kekwa22 said...

best2...

kekwa suke munge rose..
kat kete.. tu kena tabur banyak2.. then masa drive.. melayang2 jerr kelopak dia.. memang best...

kete pengantin baru...gitu...

A~ said...

hi diela. thanks for ur comment.
thanks sudi baca walaupon i think my cerita ni more on my luahan hati than cerita yg best.

i dah try nak tukar tulisan jadi besar. tapi pasal cerita i panjang so berjela2 jadinya. buruk rupa my blog. last last i tukar balik pakai font kecik. sorry kalau u sakit kepala.
nwys, nanti i fikir cam mana.

sementara itu, i suggest u besarkan font dgn click butang ctrl & butang +.

A~ said...

lady, u suka roses ye. u patut datang sini nanti bawak u visit roses garden kat kawasan ni. cantik. tapi u kno me la kan. mengah je la. hehhehehe.

hi kekwa. yeah roses are pretty. kesian bunga2 tu. hahahha. tak pasal2 i kena label beruk dah.

asphaq said...

Ada la komen tuh. Hehe. Tak published. sebb busy dengan exam. Nak letak link? Boleh. Sangatlah boleh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...