... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, November 10, 2010

Juta-juta lagi kena cover nihh..

It was a lovely day today as well. Max 28°c katanya dalam weather forecast, tapi aku tengok thermometer dalam kereta & kat rumah tulis 30°c. Tapi dalam rumah ni ada la dalam 25°c saja. Puas & best buat laundry ber-round-round.

We went to Dandenong in the late morning to get some ayam & cured meat. Lepak rumah TTM jap hantar ayam. Sorry la TTM, kacau Amjah nak tido eh. He has got the loveliest smile ever. Pinjam gambar Amjah jap ye TTM :D


Hubby mengusik Amjah yg tengah ngantuks tu.
Sweet kan smile hero nih :)
Pokok bunga apa ntah yg wangi semacam kat depan rumah TTM
Bunga rose yg merah meletup depan rumah TTM jugak
Balik rumah tu, kami berusaha kemas sebanyak yg boleh dengan kotak yg ada. Dah hampir penuh dah all the boxes yg kami ada tu. We need to get more, barang kami terlalu lah banyaknyaaa. Esok kena pegi Bunnings cilok some more kotak & get some tapes. Lagi banyak kemas, lagi banyak barang rasa kena kemas lagi. Frustrating betul. Rasa macam tak berapa productive hari ni.

Ada other things to get there like some globes coz masa masuk rumah ni awal2 dulu kami ganti the globes with energy savings bulbs, which obviously lebih mahal than the ordinary one. Of course aku nak balik my light bulbs kan. Hehehe. La ni dah 3 tahun dok sini, tak pernah tukar satu pon light bulb ni except the one yg dalam main bedroom. Main bedroom ni lampunyaa sportlights la plak. Mahal satu, asik meletup je satu. Abis duit aku. Kena get 2 types of globes; hook & screw.

Oh ye, kami ada less than a week to kemas rumah ni luar dalam kasi sedap sket mata memandang coz ada house inspection for prospective tennants next Tuesday evening. Tension plak aku memikirkannye coz aku kerja this weekends & next week night shifts. This week & next week punya shifts sumernyaa 12-13hour shifts. Mati la, aku balik sure penat, mana nak kemas lagi, mana nak study for ICU lagi.
Adoih. Hopefully sempat la.

4 comments:

A~ said...

menci betul la. dah edit the size of the font pon dia kuar cam gini.
sorry la diela kalau u sakit kepala baca ni. i'll try again esok punya entry k.

Lady of Leisure said...

comelnya amjah hehe...kenapa u nak edit your font ke dear?

TopsyTurvyMum said...

yang putih pokok bunga melur rasanya..
yg rose bawah tu..ada 2 ketul bunga jer kann??

selamat mengemas:)

A~ said...

lady, i nak edit kasi besarkan skit. kecik sangat kot, bukan saja pembaca sakit kepala, i pon berpinar-pinar jugak. :P amjah mmg comel.

k.nana, ooo bunga melur. tu la, rasa cam tu gak tadi, tapi lupa namanya. rasanya masa amik gambar tu mcm ada 3 kot. meletup betul kaler dia.
boring la kemas2 ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...