... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, October 15, 2010

Agak cuak

Haaa... menggelabah kau! Dapat phone call from the real estate agent kata nak buat routine inspection on the house. Katanye dah lama tak buat. Sini kalau rumah renting tu, memang slalu agent buat inspection (ikut agent jugak). Kena la jaga gak kan, rumah org. Aku yg tgh sibuk renovate restoran aku kat FB nun terkejut beruk la jugak. Terus lari ke shower, then lepas tu terus kemas apa yg patut. Baru 1/10 kemas tetiba datang si minah agent ni. Aiseh, tadi dia kata sebelum kol 12pm, tu haaa tetiba kol 1030am dia datang. Seb baik aku sempat mandi. Kelam-kabut gak aku, ye la dgn rumah yg sepah cam apa je, pas tu aku plak masak pagi tadi (tetiba rajin nak masak awal), adduuuuiii...
Selalu rumah kitorang kemas bila diorang kata nak ada inspection. Tapi kali ni kantoi la plak. Masa dia tanya dapat ke tak surat inspection, aku haaa je la, tak sempat nak fikir. Now dia dah balik baru aku ingat dia hantar surat sebelum kami balik M'sia hari tu. Aishhh.. Seb baik la dia cuma tegur sket2 je, pasal garden yg dah macam hutan belantara tu & some bits & pieces yg kecik. Agak2 dia paham la kot kami 'baru' balik from overseas holiday tu. Hehehehe...

Anyways, aku bangun awal gila hari ni, around 4+am. Terasa cam I had some interupted sleep last night. Rasanye pasal terlebih chocolates from last night visit to Lindt cafe tu. Aku rasa cam aku terjaga every 1/2hour je. Hubby pon bgn awal, tapi around 6am coz he had to go to this breakfast meeting at RMIT. Aku just temankan dia minum coffee before he left at 630am. Ye la, bukan slalu dapat breakie dgn hubby/ family. Teringat masa makan sorang2 masa aku kerja kat whoopwhoop dulu... selama 1 1/2 thn dok makan sorang2.. sedih wooooo...

Aku tetiba rasa rajin nak masak plak, so masak je la my femes chicken soup (aauuuwww), malam karang takyah susah2 nak masak dah. Esok kerja so mlm ni bleh la rehat2 sket (or study2 sket).
Tengah-tengah masak tu, masa tgh berdiri mengadap tv, adoohaaaiii la, I twisted my back.. again.. 3 days in a row dah ni. GIla sakit. Aku dok kat kerusi urut Shiatsu tu so ok sket la blakang aku ni. Tapi still some terrible pain going thru my legs each time I move. So imagine la masa aku tgh kelam-kelibut kemas apa yg patut lepas dapat that phone call from the agent. Aiiyooo.. so now rasa penat saaaangaaat... nak nap jap.
Harap2 malam karang bleh lat tido, esok nak kena bgn awal nih.. long shift both Saturday & Sunday (bodo kan sapa yg buat timetable ni?!)

5 comments:

kekwa22 said...

nampak soup, terus lapo... dah la lom bfast lagi nih..

a n a s t a s y e a said...

Sedap nyer sup! Glurrrppp!

eynda said...

Dah lama tak buat chicken soup....dulu duduk kat kondo kalau tuan rumah nak datang memang kelam kabut cuci apa yg patut hehe...takut dia kata tak pandai jaga rumah dia kan....now rumah sendiri pun takut gak tetamu datang tanpa bagitau awal2...silap2 nampak rumah ala2 tongkang pecah :-p

Chibi Maruko said...

back dah elok ke belum....

=) said...

kekwa22, sup mmg senang gila nak masak kan. haha. sesuai utk org malas cam i ni. u punye food lagi nampak sedap tau :D

anastasyea, :) sup mmg sedap. my favourite!

eynda, ha'ah. selalu rumah akan kemas kalau ada spotcheck je. hahahaha. tapi ni silap,mana ntah letak surat spotcheck tu. nasib la rumah cam tongkang.adooiii!!

chibi. alhamdulillah dah ok sket lepas 2,3 hari. hari ni ok full :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...