... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, October 03, 2010

Weekends: The walk, daylight saving & Tim Burton's

Fuiyooooooo... lama gila tak mengarang karangan SPM kat sini kan. And raya kat M'sia tu pon aku tak update kat sini kan.. busy gilos bila raya kat M'sia. Now dah berdua, so tanggungjawab beraya tu dah berganda. Tak cukup rehat kami during the holiday which was supposed to be our well-deserved one.
Semenjak-menjak balik from M'sia hari tu plak aku lebih suka memenyekkan diri kat rumah sambil2 main Restaurant City kat FB. Kami tiba on Sunday a.m., and seperti biasa aku akan nangis2 homesick & nyorok2 dlm katil menenangkan diri. Monday je dah start balik kerja. And setiap hari Restaurant City tu je la yg mengubat hati duka lara aku ni. So now still jetlag lagi ni. Dah la sedih rindukan Wii kami... I wish the holidays was longer.... huhuhuhu...
Nanti-nantilah aku bubuh gambar raya/ jalan-jalan kat M'sia. Bila dah ada mood nak idup balik nanti aku bubuh..

Hari ni baru ada mood + energy nak update blog. Aku ni kalau update blog, maunye makan masa berjam-jam. Yelah, dgn nak edit gambar lagi (kalau ada), nak edit karangan lagi... maklumla perfectionist... (or rather OCD.. hehehehe..).

Semalam kami kemas2 rumah. It was a very nice day. So buat laundry banyak gila. Alhamdulillah semuanye kering. Ada lagi some stuff aku kena kemas e.g. the papers & some barang2 from the luggage hari tu.

Went for a walk during the evening before starting to make dinner (my first dinner setelah seminggu balik sini). Such a nice weather. I love spring & summer...

Pokok depan rumah. Selain dp bungaan,
spiders & insects juga semakin rancak berkembang-biak.
Bunga-bunga & keindahan ciptaan Allah swt di sepanjang our trail
Us..
Today, the start of daylight saving here. Meaning we lose 1 hour than usual coz the clock's moved forward by 1 hour. Ini jugak bermakna perbezaan masa di M'sia & Melbourne adalah 3 jam; Melbourne cepat 3 jam than KL. And bermakna aku akan tidur lebih lambat sejam kalau aku nak call M'sia malam-malam, or it will be kinda late morning kalau nak call M'sia pagi-pagi. Haaiiih... tak suka! But I'll trade anything (logical) for a nice warm weather like this even if it means more time difference, daripada 2jam beza kalau itu bermakna cold, dark depressing weather.

We went to see the Tim Burton's exhibition kat Federation Square's ACMI in the city. Dah lama nak tgk menda ni, sejak June lagi. Tapi masa tu I was in Anaesthetics rotation, kehidupan social & masa utk diri sendiri telah diabaikan kaw-kaw punye. Seb baik minggu ni I got my weekends. Yahoo!
Tim Burton ni la Tha Man behind Edward Scissorshand, Corpse Bride, Sweeney Tod, Batman Returns, Planet of the Apes, Nightmare Before Christmas, Alice in Wonderland, Willy Wonka, Sleepy Hollow, etc. Goth gila kan dia nyer karya. And he loves Johny Depp so much, he has had him in his movies ~6 times already!
Balloon Boy
Balloon Boy tadi..
Biji-biji mata yg tayangkan karya Tim Burton melalui mini-tv
A nice reflection of the clouds on the Federation Sq. building
Jalan-jalan along Swanston St. heading towards QV.
Cuaca sangat best
Very late lunch kat city, mana lagi kalau bukan kat Kopitiam. Dr. HAK joined us. Hubby & his fren quit early coz diorang ada discussion utk cock's party for their high school fren yg nak kawin. Aku & Dr HAK gi ke M'sian Festival kat Southbank to meet up with my brother's fren, who's also an old fren of mine. Dia dpt kerja kat Sheparton for his internship next year. Hubby joined this later before we went back to the parking lot in Docklands.

Berjalan balik di sepanjang Southern Cross Stn. (formerly known as Spencer St. Stn.).
On the left tu Etihad Stadium (formerly known as Telstra Dome Stadium), tpt femes utk footy.
Harbour Town, Docklands
Haaaaahhhh.... cepatnye weekends berlalu... esok dah start kerja balik...
Bohsan gilaaaaaa....

2 comments:

Lady of Leisure said...

lama tak nampak u update blog.. how r u dear? i know, and i think i dapat rasa skit sebanyak home sick you bila baca yr entry this time.. be strong k...
anyway, at least u are enjoying beautiful weather over there.. tgk all the flowers are blooming, geram i tau.. yang bunga dekat ranting tu cherry blossom ke? sangat2 cantik.. ada bau tak cherry blossom tu?
btw, selamat hari raya to u, maaf zahir n batin yea.. :-)

aquahartz said...

ha'ah la lady, mmg lama i tak update blog. busy raya hari tu, plus now seriously takde mood walaupon byk idea nak tulis. jiwa tak berapa tenteram now.
yeah, beautiful flowers & sun nowadays. alhamdulillah. kalau tak, lagi la depression tahap gila babas i ni. i dunno la tu gambar cherry blossom ke tak. i kena tanya pakar tumbuhan kat aussie ni for the names of these pretty flowers. :)
selamat hari raya, maaf zahir&batin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...