... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, October 14, 2010

Saja-saja

Lepas dinner tadi gi Chaddy saja hilangkan bosan. Lepak kat Lindt cafe jap dgn hubby. Its kinda nice once in a while ada org tolong hantar makanan siap & tolong clean up after us. Hubby ajak gi Pancake Parlour, tapi bosan la gi situ, dah la makanan mahal. Tapi bila pikir2 balik apa kami makan kat Lindt cafe tu, nyesal plak tak gi Pancake Parlour, rugi tak dpt their best 'traditional home made lemonade', my favourite.

Chai latte, coz iced tea takde.
Macarons: oliv & rosali
Choc waffle with choc icecream & choc fudge.
Normal waffle dah abis,terpaksa amik yg ni. Yucks sebenarnye.

Hari tu before night shifts started, last week tu, aku terajin buat kek batik, my first ever. Dari bulan puasa tu lagi nak buat kek batik ni. Ni gambar dah siap. Aku ikut resepi Mat Gebu. Tapi aku takde kacang coz malas nak goreng/tumbuk/bakar. Tak sangka hubby suka this, he had never tried any kek batik before this one. Tapi cam pelik ye kenapa aku nyer chewy benar tak mcm the kek batik yg pernah aku makan before this (yg org lain buat kan masa student dulu).
Hmmm... ada sapa2 resepi kek batik yg tak chewy tak?

2 comments:

Kazaztan Team said...

rasa ye tu sbb sekejap sgt biskut direndam atau di gaulkan atas api tu...

=) said...

hmmm ye ke? rasa cam dah lama dah.
anyone ada tips lain? i tak kisah, coz i suka kek batik ni. hubby i tu je yg kurang minat chewy sgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...