... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, October 19, 2010

Things that make me happy afta work =)

Things that make me happy, keep me sane, after work:

- having a good day at work.. yg ni mcm susah je nak dapat if purely cruizy day, slalunye campur2 & its up to me nak layan ke tak.

- seeing the sunshine after work =) sangat best. Kalau night shift, a bad night could actually feel better in the end bila nampak cahaya matahari memancar ikut tingkap ED tu. And terasa rugi kena tido afta that coz there's the sun out there. Tapi kalau shift evening tu takleh nak tolong la kan, slalu balik pon around midnight or later. Kalau day shift, kalau balik awal & hubby pon balik awal, sangat seronok dapat go for a walk with him enjoying the sun & the serenity it brings.

- driving on a half-busy road (tak nak la kosong sangat jalan tu) on a fast enuf speed limit.. minimum kena 80kmh. Kalau kurang dari tu rasa ngantuk sangat.. huhuhu.. Aku rasa aku masih bertahan kerja kat spital sengal ni coz most jalanraya aku kena drive 80kmh & 100kmh. Best, menyegarkan. =D

- seeing the people I love at home, even though sekejap. That, I know I'm not alone in this world.
Aku semakin rasa my time with my loved ones semakin kurang.... Depressed gila masa kat whoop whoop dulu. Dah la tak jumpa hubby/friends, apatah lagi my family kat M'sia tu. Tangkap nagis woooo.

- getting to eat with the people I love. Like the dinner we had kat Chaddy tadi, even tho tak sesedap food in M'sia, but I cherish each & every bit of it. That dinner made me very happy. Love u hubby. To me eating is a social event, it almost feels like its not a responsibility to myself anymore. No wonder masa aku kat rural sana dulu, aku sangat cengkung like a walking skeleton. I didnt see the need to eat.

- getting to manage my 'restaurant' on FB. Hehehehe.. yg ni wajib! Satu-satunye timeout yg aku rasa perlu utk loosening up my tired brain =) Korang tak caya, cuba la layan gerai makanan tu. =)

- melayari laman beauty, skin, female stuff, yahoo u.s/u.k front page. Suka tengok gambar je. Malas nak baca tulisan yg berjela2 & kecik2 tu. Hahaha. (Tapi aku rajin plak bebel kat blog sendiri kan..)

- if I have enuf energy physically & mentally to actually do my studying after work. Yg ni very refreshing. Cuma aku dah jarang buat lately coz entahlah... penat yg teramat + jiwa kacau sangat2.

- and lastly but not least, most importantly, knowing that I'm still alive, still have a functioning brain, a good health, have a place to come home to, knowing my loved ones are safe & sound, still have the opportunity untuk menikmati kurniaan Allah swt... alhamdulillah =)

Panjang lagi list ni. Lain kali aku update =)
Time to tido.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...