... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 26, 2011

Cuti Australia day, bunga & rumpai

Malam tadi Dr. HAK & I went to the city to meet up with Dr. AI. Saja last kumpul 3 org girls mungkin last tahun ni coz Dr. AI dah nak balik M'sia in 2wks time. DIa nak berehat setahun from dunia perubatan ni. Sedih la jugak, member baik nak balik M'sia. Tinggal berapa kerat je kami kat sini. Went to eat at this nice restorant in Docklands.

Caramel pannacotta with citrus syrup yg aku & Dr. HAK order.. nyaaamm!
Sticky date puding yg diorder oleh Dr. AI.. sedaaap!
Hari ni plak cuti umum negara.. Australia Day. YL buat bday party for her daughter. Aku tak pergi coz kena siapkan this presentation for tomorrow (presentation yg akan menentukan hidup matiku for the next few months). Hubby pon tak pegi coz he's meeting up with his friend in the city.

Haaa.. ni nak kenalkan some of the flowers/ weeds kat rumah aku. Flowers tu sumer ditanam oleh tuan rumah. Some weeds (yellow ones) tumbuh sendiri coz kami separa malas jaga lawn. To me the flowers here are more cantik dp the flowers I had kat rumah lama dulu.

Tak tau lily apa ni
Ni mungkin sama geng dgn lily kat atas tu kot. Tak tau jenis apa
Ni pon sama, tak tau apa nama pokok bunga ni
Ni dia punye pucuk muda
Pokok rose renek yg aku tak sedar pon kewujudannye, tapi cute
Lagi pokok ros renek sebelah sana
Agapanthus purple depan rumah. (Thanks Lemongrass).
Ramai org rajin tanam ni. Ada kaler putih juge
Lagi rumpai kat halaman rumah... tak lama lagi selamat la dia kena cantas

Next time perkembangan cili & sayuran kat sini plak. Now back to work!

4 comments:

lemongrass said...

Hi A~,
Weed purple tu bukan weed, hehehe. Nama dia agapanthus tak silap. Memang ramai yg tanam kat OZ ni. I guess sbb kaler dia striking purple mcm tu kan :-).
I like lilies around the house tapi malas betul I nak jaga flowers ni, hehehe.

A~ said...

ooooooo ye ke. hehehhehee. kawan i aussie ckp kat i, anak dia blaja kat skolah tu sebenarnye weed. i pon percaya la idup2. ahahhaha.
nwys, i pon tak rajin semua bunga tu. biar je tak siram pon :P
i cuma siram sayur2 i je :D

Chibi Maruko said...

kesihan weed warna kuning tu, kenapa semua tak suka yea... kita suka bila dah jadi putih, lepas ti tiupkan best tenguk dibawak angin, for sure itu satu cara mengalakkan lagi pertumbuhan weed...

A~ said...

bukan cam tu la chibi, i suka bunga tapi malas nak jaga. slalu i biar je. eheheheh. weeds tu plak yg kuning & cam bunga kapas tu plak semua akan tumbuh bila rumput di garden tak terbela. so nak tak nak kena la potong rumput skali dgn weeds tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...