... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, January 27, 2011

Prezo petang ni

Assalamualaikum wbt,

Malam tadi aku tido lambat gila just for the final touch ups for my presentation. Hari ni plak bgn awal. Malam tadi dok mimpi about this presentation. Of course la aku takut coz topic yg aku dapat tu susah, it was supposed to be presented by an ICU registrar not watak picisan like me. And lebih menakutkan pasal bosses & their trainees in ICU/ ED +/- Anaesthetics will be there. Selalu meeting gini resident cam aku ni mana la pegi. Berdebar gila, cam kena AF plak. Takut aku gagap or pengsan terus je nanti.

Tajuk prezo aku ialah Neuroleptic Malignant Syndrome- A Diagnostic Dilemma. Dah siap dah semua mlm tadi. Tapi ni jap lagi nak baca satu2 mana tau ada menda aku miss/ silap ke. Kena careful in this kind of meeting. Maklumla org2 besar ada di sana.

Doakan aku selamat pegi & balik, doakan aku diberi kekuatan to face this meeting, doakan aku berotak cergas & tak mati kutu time prezo nanti. InsyaAllah.

Kalau aku lama tak update ini blog lepas ni, maknanye either coz aku busy sebab straight to night shift for the next 4 nights OR aku memang kecewa sgt dgn diri sendiri sebab prezo tu. Harap2 sebab yg pertama tu. Amin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Okay, Alhamdulillah case prezo ok je. Walaupon aku terketar2, yg penting dah pon disampaikan. Aku presenter last skali so mmg tak byk soalan, and tak meleret2 coz dah tak cukup masa. Lega aku. Hehehhee.

Petang tu kami went to the city for dinner, and lepas dinner dok melepak kat Max Brenner kat Melbourne Central. Kat QV punye slalu penuh & tutup awal. Btw, masing2 dah penuh perut masa makan sini and aku pon dah start reflux, aku tak abis my drink & the waffle. Sebab seat kami di sebalik dinding, maka senang la aku membungkus waffle tu. =P duit weh.

Nombor order kami kat Max Brenner. Coincident dgn giliran prezo aku ptg tadi
My drink: dark chocolate with crispy waffle balls
Tuty fruity waffles
Yummilicious!!
Hubby's expresso
Abis dah...
Nak tau apsal aku gila sangat dgn Belgian waffles kat Max Brenner ni? Sebab rasanye yg manis, tak rasa telur sangat (yg slalu buat aku cam mual sket), and dia tebal & crispy on the outside, lovely inside. Teringat zaman aku kecik2 dulu kat US. Love waffles! Setakat ni aku tak jumpa lagi waffle batter yg rasa dia mcm tu unless beli yg ready made tinggal nak masuk dlm toaster je. Ada yg crispy but then rasa telur kuat sgt, ada yg lembut macam getah. LG punye batter recipe aku tak try lagi coz lepas hari tu tak berkesempatan buat yet. See how we go bila aku dah try nanti.

Malam tu bercita-cita lah aku nak stay up lama-lama coz kerja malam this weekends, plus Friday aku kena gi awal covering for my fren & he will cover for me next weekend plak.

2 comments:

Lady of Leisure said...

all the best to u dear.. :)

A~ said...

thanks lady :)
alhamdulillah selamat semuanye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...