... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, January 28, 2011

Flowers kat hospital

More on flowers.

Ni semalam lepas case prezentation, aku gi hantar payslip kat bangunan HR. Berkesempatan snap some flower pics.

Aku dah lama nak amik gambar these cute little flowers kat depan building tpt aku slalu hantar my timesheet, where the HR lives. Its not alwiz aku pergi sini considering bangunan ni separate from the main hospital building & jauh nak jalan. Kalau drive pulak kena bayar parking. Baik aku parking kat hospital parking yg dah memang2 tolak from my pay. Dulu ada straight route to it from the main building but since the construction of the new hospital Critical Care building, derang dah tutup jalan tu so kena lalu jalan jauh lagi to get here. Walau pon senaman kiranye utk aku, aku malas gila nak pegi sini coz banyak org gila melepak kat entrance building ni. Thats because the building is also shared by the Psychiatry In-patient units (one for adults, one for children/teens), and other Mental Health services. Tak tau la apsal pandai sgt HR gi share this building with Mental Health services ni. Dulu dah elok2 kat main hospital building. And pasal org2 ni melepak depan building HR ni jugak yg menyebabkan aku tak amik gambar bunga2 ni setiap kali gi hantar timesheet/ amik payslips kat sini. Mostly aku tak tau nama flowers ni.

This is the white version of the konon-konon weed yg aku citer hari tu
My favourite!! Comel sgt these deep red flowers
Cute purple flowers
Ada banyak lagi bunga, nanti2 aku usahakan amik gambar lagi, provided those psych patients takde lepak2 kat depan building ni. My life is very simple eh. Aku suka flowers yg kat pokok, but not bouquet hadiah utk aku coz nanti lama2 dia akan layu & aku jadi sedih kena buang bunga2 tu. Nak bela bunga sendiri plak malas. Baik bela sayur or buah, at least kenyang. Hehehehe.

Okay, am getting ready for night shift. Ciao.

3 comments:

Lady of Leisure said...

u pakai camera ada dear? lawa la pic semua, dengan langit biru gitu.. yang first flower tu ala2 bunga harum sundal malam kan, i suka harum sundal malam tu wangi giler, bunga tu wangi gak ye?

A~ said...

hi lady, i guna camera canon kotak ixus 860IS, lama punye. i suka camera yg boleh letak dlm poket then sambil jalan2 stalking someone ke minat menda kat kedai ke apa boleh snap senyap2. hahahhaa. kalau dslr tu cam nak kasi tau satu dunia plak i ni paparazzi. (sebenarnye pasal malas nak blaja guna dslr tu la i tak nak beli dslr).
btw, i dont think that's harum sundal malam. how does harum sundal malam look like eh? i think that is bunga agapanthus. entry hari tu i bubuh yg purple punye, yg ni yg putih. takde bau pon bunge ni.

Lady of Leisure said...

Tapi pic u snap semua lawa..maknanya u must be good in takin photo.. Same lah kita malas nak kendong n malasmnak blajar banyak2 function, nak senang pakai point and shoot je kan.. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...