... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, December 11, 2010

Mengisi masa lapang jap

Aku kat ICU ni. Amik break jap dp buat manyak gila discharge summary. Jap lagi kena buat lagi satu kerja paperwork in ICU. Sabar je la. Aku memang tak suka buat paperwork, tapi I guess buat paperwork in ICU buat aku berfikir sejenak pasal all these conditions.

Tadi ada neonatal code blue. My registrar was on the phone with the big boss about an unwell patient. Aku terus sprint ke maternity ward. Sampai sana baby tu dah bernafas kembali, paediatrics consultant dah ada kat situ with the whole O&G & paeds team. Baby kiranye dah selamat. Aku pon balik semula ke ICU. Registrar aku relaksasi kat kerusi depan computer. Dalam aku termengah-mengah tu dia boleh tanya.. "Why did u go there? We dont really have to go there coz we are adults ICU care." Hmm.. oooo gitu. Tapi rasanye kena pegi jugak esp. yg buat ED training coz semua org wajib tau pasal neonatal resus for ICU, Anaesthetics, ED, paeds & O&G training.

Sedih betul aku membodohkan diri depan consultant tadi. Malu gila dengan semua org di atas kebengapan aku. Rasa cam nak bunuh diri time tu jugak. Macam jauh je lagi perjalanan aku ni nak sampai tahap pandai cam gitu. If I had only a tenth of their wisdom pon aku dah bersyukur dah :(

Tension gak member2 ajak kuar makan tonite kat Megumi, Frankston. Walaupon jauh dari Chadstone, tapi agak menarik utk pegi sebab food dia sedap. Pasal aku rasa bersalah terhadap diri sendiri so I sed no to their invitation. Diorang dah pandai, plus diorang takde nak amik exam next year mcm aku (yg sorang tu kena amik exam cam aku tapi melagha gak... jeles aku). Takpe kot gi berfoya-foya gitu. Hmm.. rasanye aku kena lah jadi anti-social macam masa aku buat anaesthetics hari tu. Seksaaaaa jiwa raga aku. Kena skema for the rest of this term continuing until end of next year jugak coz exams in September 2011. Which means macam raya Aidilfitri tu sipi-sipi je.. huhuhuhu....
:'((

3 comments:

mamacomel said...

susah-susah dulu....

Kazaztan Team said...

susah ye nak jadi doktor...tabah ye

A~ said...

:'( malu la membodohkan diri depan bosses yg bijak pandai. rasa nak nyorok dalam kubur :'(
haaiii... apa nak buat, suck it up je la.. :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...