... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 08, 2010

Santai jap

Sebu dah otak aku baca pasal advanced life support nih. Tak abis-abis. Baru bab cardiac arrest, tu baru secubit dari juta-juta info aku kena baca untuk advanced life support. Tepuuuuu loya dah nih.
Dah la sejuk, gelap, storm tak berhenti-henti dari pagi.

Okay, tak nak kasi otak aku arrested aku pon dok blog hopping dari semasa ke semasa.
(Haaa... mana tak nye tak abis-abis study, dok main internet je manjang).

Ehh.. break in between 2 ayat time study, kalau tak cramp la otak aku.
(Haaa.. ye la tu, buang internet tu, focus dik ooiii.. exams dah dekat kan).
Aku guna internet utk tengok all those on UpToDate, eMedicine, Medscape, etc
(Konon sangat.. lepas dua ayat, gi main fb la blog la, ntah apa-apa)
.
Tu untuk menten waras.
(Waras tengkok hang main-main time study, mana tak bengap, blablablabla... kang kat spital, sendiri mau ingat la... apa bosses botaks tu pesan hari tu?)
.
Bosses aku memang banyak yg botak, ada yg baik, ada yg jahat.. eerrkkk... SMART, SHARP, SLEEK. Bukan SLOW, STAGGERING & STOOOPID!!!
(Haaa... dah ingat dah? Sendiri mau ingat wooiii!).
Errkk..

Tu aku gaduh dgn diri sendiri.. all the time. Nope, I neither have schizophrenia nor bipolar disorder or psychosis.

Ni kena gak bubuh sini, aku sangat suka entry ini. Sempoi & geli jambul aku baca. Wakakakkaka..
Mulia betul cita-cita adik ni- things yg dia dah janji nak buat dengan bini tercintaaa.
Korang kena baca, innocent je bunyi points dia tapi very good reading. Yg penting original!!
Nih some of the snapshots dari entry dia yg aku sangat suka gelak takleh tahan.

-Pakai baju yang kaler sama. Matching tu. Baru terserlah kebahagian kami. Dan kalau ada orang nak mengorat aku. Macam "Eh eh. Mamat handsome tu dah berwife la. Rugi betul tak mengorat dia dulu. Dah la handsome. Cute pulak tuh" Okay cukup =.=

-Setiap hari akan suap makan. MAKIN GUMUK NANTI CAM NO?

- Sembahyang/Baca Al-Quran bersama :')))))))))

Adoh, aku pon nak nangis baca ayat ngaji tuh.. sob sob sob.. terharu, dik!
Haaa.. amacam, best kan entry ni? Lawak innocent cam ni memang aku suka sangat.

Salah satu hobi terbaru aku sejak aktif semula berblogging ialah blog hopping. Segala macam blog aku jengah. Life story & pengembaraan yg sempoi paling aku suka. Biasa la aku busybody tak hingat. :P Then review/step-by-step pasal food, mekap/ fesyen, yg banyak tags/survey. Dan lain-lain. As long as kemas, tak semak dgn widget2 yg kasi computer aku slow/hang, tak sakit mata silau pasal kaler coordination dia, senang nak baca coz otak aku yg serabut ni susah sket nak process menda-menda komplex kalau selain dp hal kerja.
Banyak la aku punye syarat nak baca blog orang. Blog aku? Hahhahahaha..
kan hari tu dah masuk BLog Aku Memang Best kat Ben Ashaari nyer segment.

Aku ada a whole list of blogs yg aku wajib masuk setiap hari. Yg dalam bloglist kat blog ni, yg aku follow, dan jugak yg aku bookmark. Selalunye aku bookmark dulu baru aku click button follow kat blog orang. Coz button follow tu leceh & lembap. Kengkadang lupa terus nak follow. So kalau aku takde dlm follower korang tapi korang dah tinggalkan pesanan kat comment/shoutbox maknanye aku tak sempat nak click follow la tu, tapi ada dalam bookmark aku yg dah berjela-jela tuh. Lagipon semua org pon setuju kan, numbers are just numbers & adakah followers tu indication yg blog kita ni bagus (duit dan masa saja numbers yg penting dalam hidup aku, sungguh!). Ikut tujuan nak berblog.. Heheheh. Korang tengok la followers aku byk mana tuh. Macam la femes sangat nak kasi pesanan penaja kepada pembaca kan.. hahhahaha.. takpe, hidup mesti peraaasaaaannnn diva...

Haaaa... sambung balik la ooiiiii.. gi study!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dalam bersuka-ria gelakkan lawak kat atas tu, ni dapat satu berita pasal Mat Gebu pemilik Dapur Tanpa Sempadan, dia kehilangan abangnya pagi tadi. Mari kita sama-sama sedekah al-Fatihah buat abang beliau. Semoga arwah dicucuri rahmatNYA & ditempatkan bersama-sama dgn org2 beriman di sana. Semoga Mat Gebu & family diberi kekuatan menghadapi semua ni. Amiin.

4 comments:

asphaq said...

Hahahahhaaha!
Thanks okayy...
Harap2 menjadi la semua benda tu yah :P

Lady of Leisure said...

kihkihkih i baca jugak blog yang u kasi tu.. nak baring tengok awan ada tulis i love you tu tak tahan betul kihkihkih..
:D
time study mana boleh baca benda yang sama je 24 jam kene refresh dengan something else jugak kan baru la ilmu2 tu masuk berdesup desup hehe

kai azmier said...

besh la bace entry ne.. =)

A~ said...

asphaq, :) entry menarik sangat :) ye, biar la semua jadi when the time comes. InsyaAllah.

lady,
lawak kan? aaaiii.. remaja zaman skang bukan main lagi. hahahahha. (jangan marah asphaq ;) gurau jek). tu la, i rasa mcm study main2 tu la yg tak berapa nak masuk & lekat tu. depan boss menggelabah. depressed balik nih :(

kai azmeir,
besh kan. :) thanks for visiting my blog. u pon sure ada byk entry best kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...