... nukilan seorang perantau...

Detik Demi Detik...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

=)

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers

Peluang korang nak berbakti kat aku =P

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, December 07, 2010

Salam 1 Muharram 1432H

Aku abis night shift for the week yesterday a.m. Ingat nak stay up selama yang boleh coz Thursday nanti aku back on days. But sampai rumah je dah penat gila & my body was sore all over. Dok atas katil sambil tengok internet, terus terpadam sampai la hubby called in the arvo. Arrgh! 6 jam aku kaput rupanye. Rugi satu hari.

Afta dinner wit hubby, kepala aku dah pening satu macam tambah dengan sakit badan lagi. Aku dok rehat kat katil around 930pm.. padam lagi skali. Tup tup bangun kol 3 lebih pagi tadi. Patut petang semalam aku & hubby dok berjemaah sempena 1 Muharram hari ni, takde rezekilah dah keadaan tidak mengizinkan. Baca doa saja.

Selamat tahun baru,
1 Muharram 1432H to all.
Semoga hidup kita lebih diberkatiNYA,
Semoga kita semua diberi kekuatan utk lebih berusaha demi mencapai nikmatNYA,
Semoga kita semua diberi kekuatan utk menjauhi murkaNYA,
Dan akhir skali & paling penting, semoga kita
semua lebih bersyukur kehadratNYA.


Hari ni aku kena back to study. Pagi semalam one of the bosses dok ajak aku review patient lepas aku abis night shift. Waduh! Susah gak kalau boss suka kita, aku tak sampai hati nak tolak even tho aku rasa cam dah nak pengsan. Dia ni cam tak ingat plak aku baru abis 13hours of night shift. Dia dok tanya 5 significance of R wave in V1 in ECG. Waduh, dgn otak yg kosong & tak malunye aku jawab PE! Wakakaka.. nampak sangat bodoh. Malu aku! Kat ICU semua org sibuk pasal PE, semuanya PE (pulmonary embolism). Seb baik takde org dlm bilik patient tu. Lepas dia cam geleng kepala baru la aku kasi jawapan yg betul.. posterior infarct. Aku ni mmg suka memalukan diri dulu baru kasi jawapan betul kan. Hehhehehe.
Anyways, dia cakap dia on the floor on Thursday. Dia kata dia nak aku sleek, sharp & smooth bukan slow, soft & stoopid. Waduh, amik kau!

4 comments:

Lady of Leisure said...

hi dear.. slama maal hijrah to u.. moga tahun yang mendatang ni lebih baik dari tahun yang sebelumnya.. :)

hanisah said...

salam maal hijrah!..
BW sini.jom jenguk blog sy=)

Nur said...

wah pasal heart...hahha...sem nih sme sal heart...aduhh pening nak belaja heart yg sekecik tp function besar tuh..

kat sini mknn sume halal kot..x pnah ag jmpe yg x halal..:D

A~ said...

hi lady, selamat tahun baru to u too. amin :) bila u nak bubuh ur gambar plak. asik i je :P

hi hanisah. thanks for visiting.

yeah, nur. i ni kan masa belajar & exams konon-konon semua ingat. bila kerja rasa semakin bebal lah. tension gua!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...